Aloita oma onnellisuusprojekti!

Ruuhkabussissa istuessaan newyorkilainen perheenäiti Gretchen Rubin sai ahaa-elämyksen: ”Päivät kuluvat hitaasti mutta vuodet nopeasti. En keskity tarpeeksi asioihin, joilla on oikeasti väliä.” Samalla hetkellä hän päätti omistaa seuraavan vuoden oman onnellisuutensa lisäämiseen. Hän ei kaivannut elämänmuutosta vaan tahtoi olla tyytyväisempi siitä, mitä hänellä oli. Hän halusi elää omaa elämäänsä, mutta entistä onnellisemmin.

Rubin jakoi onnellisuutta tuottavat asiat osiin ja alkoi toteuttaa niitä keskittyen joka kuukausi uuteen asiaan. Tammikuussa hän päätti panostaa vireyteen ollakseen entistä energisempi ja jaksaakseen toteuttaa projektinsa osaset. Helmikuussa hän halusi keskittyä rakkauteen, joten hän pidättäytyi nalkuttamasta, päätti jakaa enemmän rakkaudenosoituksia ja samalla olla odottamatta huomionosoituksia. Vuoden kuluessa Rubin tekee lisää päätöksiä, tutustuu uusiin ihmisiin, päättää ottaa rennommin ja seuraa projektinsa ja itsensä etenemistä tunnontarkasti. Onnellisuutta ei ehkä voi ostaa rahalla, mutta ainakin onneen voi päättäväisesti pyrkiä.

Rubinin avointa ja rehellistä projektia seuraa mielellään, mutta lukija ei voi olla samalla miettimättä omaa elämäänsä. Mitä muutoksia itse tekisit? Omaa onnellisuuttaan miettiville kirja neuvoo, kuinka jokainen voi itse aloittaa oman onnellisuusprojektinsa. Tutustu kirjaan tarkemmin täällä.