Merleau-Ponty-suomennokselle J. A. Hollo -ehdokkuus

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto on julkistanut ehdokkaat J. A. Hollon -palkinnon saajiksi. Palkinnosta kilpailevat Jaakko Kankaanpää David Eaglemanin teoksesta Incognito. Aivojen salattu elämä, Markus Hotakainen Kitty Fergusonin teoksesta Stephen Hawking. Elämä sekä Miika Luoto ja Tarja Roinila Maurice Merleau-Ponty -kokoelmastaan Filosofisia kirjoituksiaJ. A. Hollon palkinto annetaan tunnustuksena edellisenä vuonna julkaistun vaativan tietokirjan korkeatasoisesta suomennoksesta tai pitkään jatkuneesta ansiokkaasta tietokirjallisuuden suomentamistyöstä. Palkinnon saaja julkistetaan 10. huhtikuuta. Nemo onnittelee ehdokkaita!

Kirjasta aiemmin sanottua:
”Suomennosvalikoima on rakenteeltaan selkeä, kattava läpileikkaus Merleau-Pontyn tuotantoon. […] Kaiken kaikkiaankin Roinilan ja Luodon suomennos- ja toimitustyö ansaitsee suuren kiitoksen. Merleau-Pontya pidetään keskeisimpänä ranskalaisena fenomenologina, ja uusi suomennosvalikoima tuo hänen ajattelunsa merkittävästi lähemmäksi suomalaisille aiheesta kiinnostuneille tutkijoille, opiskelijoille sekä mannermaista filosofiaa harrastaville.”
– Jaakko Mikkola, Turun Sanomat 29.11.2012