Merleau-Ponty-suomentajille J. A. Hollo -palkinto!

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto on tänään 10. huhtikuuta julkistanut vuoden 2013 J. A. Hollo -palkinnon voittajan. Palkinnon saivat Miika Luoto ja Tarja Roinila Maurice Merleau-Ponty -kokoelmastaan Filosofisia kirjoituksia (Nemo 2012). Vuonna 1991 perustettu palkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena erittäin korkeatasoisesta tietokirjasuomennoksesta tai pitkään jatkuneesta ansiokkaasta tietokirjallisuuden suomentamistyöstä.

”Suomentajat Tarja Roinila ja Miika Luoto ovat ryhtyneet mahdottomalta tuntuvaan urakkaan. He myös selviytyvät siitä voittajina. Merleau-Pontyn omintakeinen ajattelu ja paikoitellen hyvinkin mutkikas tyyli siirtyvät toiseen kieleen, toiselle perinteelle. Tulos on paras mahdollinen: yhtäkkiä ranskalainen filosofi puhuu ihailtavan selvää suomea.”
Lue koko uutinen täältä.