Nemon uutuuskirjat opastavat syömään hyvin

NEMON TUOREISSA KEITTOKIRJOISSA LEIVOTAAN RAAKAKAKKUJA, KOKATAAN SIENIRUOKIA JA HUOLEHDITAAN VATSAN HYVINVOINNISTA

Maria Lönnqvist neuvoo kirjassaan Raakaleipurin parhaat kakut, miten ilman jauhoja, munia, voita, sokeria ja uunia syntyy erilaisia kakkuja, piiraita ja leivoksia, joiden pähkinäisen rapeat pohjat, samettisen suklaiset kuorrutteet ja kuohkean kermaiset täytteet vievät kielen mennessään. Vasta 20-vuotias Maria pitää Helsingin Torikortteleissa Hymy-nimistä raakaruokakahvilaa. Tutustu kirjaan täällä.

Kirjassa Suomalaisia sieniruokia italialaisella otteella ruokatoimittaja Ina Ruokolainen ja italialaissyntyinen Lia Gasbarra yhdistävät omien ruokakulttuuriensa parhaat puolet kaikkien kotikokkien eduksi. Suomalaisista metsäsienistä voi selkein reseptein loihtia vaikkapa herkkutatti-pähkinätäytteisiä kaalikääryleitä tai salamilla maustettua kantarellikeittoa. Kirja neuvoo myös sienten käsittelyssä ja säilönnässä. Lue lisää täältä.

FODMAP-ruokavaliosta löytyy paljon kaivattu apu yleisiin vatsavaivoihin, kuten närästykseen ja turvotukseen. Se on ainoa tutkitusti toimiva hoito ärtyneen suolen oireyhtymästä kärsiville, joita on Suomessa yli puoli miljoonaa. Nimitys tulee ruokavaliossa vältettävistä fermentoituvista hiilihydraateista, hiilihydraatteja ei siis karsita kokonaan pois. FODMAP. Vatsavaivat kuriin ruokavaliolla -kirja kertoo, mitä ruoka-aineita suosia ja mitä välttää. Lisäksi se tarjoaa monipuolisen valikoiman reseptejä leivitetystä turskasta vaniljaiseen riisivanukkaaseen sekä näistä ruokaohjeista kootun valmiin kahden viikon ateriasuunnitelman, jolla pääsee helposti alkuun. Katso lisätietoja kirjasta täältä.