Syksyn koukuttavimmat käsityökirjat

Kansainvälisten neuletähtien Arnen ja Carlosin tuorein kirja Norjalaisneuleiden uudet kuviot liikkuu etelänorjalaisen Setesdalin kauniissa maisemissa ja tarjoaa runsaasti uutta neulottavaa. Värikkäiltä sivuilta löytyy niin pieniä kuin isoja neulemalleja, joista kaikentasoiset käsityöharrastajat löytävät itselleen sopivia töitä. Aloitatko ehkäpä pitkävartisista sukista vai kalanruotokuvioisesta peitosta?

MyBoshi, minun piponi -kirjassa saksalaisnuorukaiset Thomas Jaenisch ja Felix Rohland neuvovat, miten pehmeistä myboshi-langoista syntyy monia erilaisia pipoja ja myssyjä. Helpolla virkkuutekniikalla ja paksulla langalla kirjavat ja lämpöiset päähineet valmistuvat käden käänteessä, mistä syystä nämä yksilölliset pipot ovatkin nuorten suosiossa.

Virkkuuvallankumouksen edelläkävijä Molla Mills esittelee tuoreimmassa kirjassaan Virkkuri. Muotoja ja pintoja uudenlaisia virkkaustekniikoita, joilla tehdään kolmiulotteiselta näyttävää optista pintaa. Mollan vaiheittaisten, selkeiden ohjeiden avulla onnistut tekemään vaikkapa tyylikkään iltalaukun, joka kerää taatusti ihailevia katseita.

Näyttökuva 2014-09-24 kohteessa 13.19.57     Näyttökuva 2014-09-24 kohteessa 13.23.46     Näyttökuva 2014-09-24 kohteessa 13.20.30