Nemo Helsingin Kirjamessuilla 2014

Kirjamessut

TORSTAINA 23.10.

11.30–12.00 Louhi
Crossfitin menestystarina. Crossfit Herttoniemen päävalmentaja Antti Akonniemi on kirjoittanut Crossfit-kirjan suomalaiseen laitokseen oman tarinansa lajin parissa. Hän tietää, mikä monipuolisessa kuntoilumuodossa kiehtoo.

PERJANTAINA 24.10.

10.00–11.00 Näytöskeittiö
Suomalaisia sieniruokia italialaisella otteella -kirjan takana olevat intohimoiset sienestäjät Ina Ruokolainen ja Lia Gasbarra paljastavat parhaat vinkkinsä sienten säilömiseen. Isäntänä Akseli Herlevi.

10.00–10.50 Kullervo
Herkkyys voi näyttäytyä ihmissuhteissa niin hyvänä kuin huonona piirteenä. Tuore kirja Erityisherkkä ihminen ja parisuhde käsittelee rakkautta ja seurustelua HSP:n eli erityisherkän ihmisen näkökulmasta. Suomen erityisherkät ry:n varapuheenjohtaja Markus Sundblomin kanssa keskustelevat aiheesta kirjoittaneet Janna Satri (Basam) ja Juhani Mattila (Kirjapaja).

11.30–12.00 Wine Corner
Modernin virkkauksen pioneeri Molla Mills on valloittanut Virkkuri-kirjojensa ainutlaatuisella tyylillä koko käsityömaailman aina Englantia ja Yhdysvaltoja myöden. Hänen suunnittelemansa kauniit ja käytännölliset korit, kassit ja muut mallit hurmaavat niin aloittelijat kuin koukkukonkaritkin. Mollaa haastattelee Anu Harkki.

LAUANTAINA 25.10. 

12.30–13.00 Postimerkkimessut
Jukka Junttila on koonnut jalkapalloaiheisen postimerkkikokoelmansa kirjaksi yhdessä Alivaltiosihteeri Jyrki Liikan kanssa. Lajin tapahtumantäyteinen historia avautuu merkkien kautta mielenkiintoisella tavalla. Junttila ja Liikka kertovat kirjastaan Merkillistä jalkapalloa.

13.00–14.00 Aino
Kirjailija Nelli Hietala (39 astetta luoteeseen, Nemo 2009, Lintujen käytännöllisyydestä, Nemo 2001, Käsipohjaa, Nemo 2014) puhuu laajalti kiinnostavasta aiheesta, miten tullaan kirjailijaksi. Mukana keskustelemassa kirjailija Pirjo Hassinen, kustantaja Touko Siltala (Siltala) ja kustannustoimittaja Antti Arnkil (Otava).

14.00–14.30 Kirjakahvila
Toimittaja Pekka Mykkänen on kerännyt kirjaansa Suomessa sanottua ikimuistoisia lausahduksia ja kirjoituksia maamme historiasta ja nykyisyydestä. Mukaan on päässyt tärkeitä hahmoja ja hetkiä niin politiikan, urheilun kuin viihteen alalta. Mykkästä haastattelee Helsingin Sanomien toimittaja Anssi Miettinen.

SUNNUNTAINA 26.10.

13.00–14.00 Näytöskeittiö
Raakaleipurin parhaat kakut -kirjan tekijä, nuori kahvilayrittäjä Maria Lönnqvist näyttää, miten helposti valmistuu herkullinen ja ravitseva raakakakku. Isäntänä Akseli Herlevi.


Nemon osasto on 6d91. Tervetuloa!