Nelli Hietalan Käsipohjaa Tiiliskivi-finalistina

Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry jakaa neljännentoista Tiiliskivi-palkinnon huomenna lauantaina 14.2.2015. Voittaja julistetaan Tiiliskivi-klubilla Ravintola Telakalla. Lisää tietoa tapahtumasta linkistä.

Nelli Hietalan
Käsipohjaa-romaanin (Nemo 2014) seurana finaalissa ovat muun muassa Kai Kajanderin Supersäikeet (Otava), Raisa Marjamäen Ei kenenkään laituri (Poesia) ja Markku Paasosen Pienet kalat syövät suuria kaloja (Teos).

Käsipohjaa on romaani identiteetin etsimisestä, perhesiteistä ja tytöstä, joka ei halunnut olla vaivaksi. Kuinka kasvaa naiseksi kodissa, jossa vaikeimmista asioista vaietaan ja ongelmat lakaistaan maton alle? Kirjan kipeimpiäkin hetkiä siivittää herkkä ja osuva huumori, ja moniääninen teos tarjoaa kiintopisteen jokaiselle lukijalle. Nelli Hietala kuljettaa tarinaa nautinnollisen eleettömästi ja kuvaa hahmojaan viiltävän tarkasti mutta ymmärtävän lämpimästi.

”Hietalalla on tarkat silmät ja sanat sellaisille todellisuutemme asioille, joita voisi erehtyä pitämään pelkkänä materiana.”
-Sanna Kangasniemi, Helsingin Sanomat 23.6.2014