Tutustu Nemon syksyyn!

Nemo tarjoaa kotikokkaajille uudenlaisia ideoita. Kokoliha-Karhunen kehottaa lähestymään lihatiskiä ennakkoluulottomasti. Kirjassa suosittu bloggaaja Panu Karhunen neuvoo, miten jokaisesta possun palasta voi loihtia herkullisia ruokia. Myös Rapeat sipsiherkut kotikeittiössä nostaa unohtuneita raaka-aineita uuteen loistoon. Kirja näyttää, miten vaikkapa kotimaisista juureksista syntyy vähällä vaivalla uskomattoman maukkaita, rouskuvia sipsejä, joita voi syödä hyvällä omallatunnolla.

Kansainvälisesti tunnustetun virkkausgurun Molla Millsin kolmas kirja tarjoaa kekseliäitä virkkuumalleja ulkoilijoille ja reissaajille. Virkkuri. Virkkuumalleja kovaan käyttöön pursuaa erilaisia kasseja, kantimia, huopia ja lämpimiä asusteita niin kaupungille kuin maalle. Norjalaiset Arne ja Carlos puolestaan näyttävät uudessa kirjassaan Minun kirjani, kuinka laatikoihin arkistoidut rakkaat valokuvat, kirjoitukset ja lehtileikkeet voi itse koota kauniiksi albumeiksi. Lasten piirrokset, matkapäiväkirjat ja sekalaiset reseptit järjestyvät yksilöllisiksi muisto- ja ideakirjoiksi, joita kelpaa esitellä muillekin.

Elaine N. Aronin odotettu Erityisherkkä lapsi antaa konkreettisia välineitä erityisherkkyyden tunnistamiseen sekä herkän lapsen kasvattamiseen ja ohjaamiseen eri ikävaiheissa. Laula lelut laatikkoon taas ripottelee taikapölyä lapsiperheiden arkeen lisäämällä päivittäisiin toimiin iloisia laululeikkejä. Musiikkikasvatuskouluttaja Tuuli Paasolainen näyttää, miten yhteinen laulu saa vaikkapa pukeutumisen, siivoamisen ja iltapesun sujumaan mukavammin.

Omia älynlahjojaan pääsee testaamaan kirjassa 10+, joka tarjoaa koekysymyksiä ja mallivastauksia peruskoulun eri oppiaineista biologiasta äidinkieleen. Myös lemmikkikissan tai -koiran terävyyttä voi mitata hulvattomasti kuvitetuissa ja hämmästyttävän osuvissa opuksissa Testaa kissasi älykkyysosamäärä ja Testaa koirasi älykkyysosamäärä.

Urheilijoitakaan ei ole unohdettu. Supersuosittujen bloggaajien Sofi Fahrmanin ja Julia Forsin toinen treenikirja ilmestyy nyt suomeksi. Uudessa Superlicious-kirjassa painotetaan liikunnan ja terveellisen ruokavalion ohella henkistä tasapainoa ja hyvää oloa. Mukana on myös erityisiä vinkkejä odottaville ja tuoreille äideille. Särkymätön juoksija on kestävyysliikkujan ehdoton harjoitusopas. Crossfit Enduranceen perustuvat harjoitusohjelmat auttavat juoksijaa treenaamaan fiksummin ilman haavereita ja kulumia.

Uusi Helsinki? on ajatuksia herättävä kirjoituskokoelma Helsingistä, sen rakennuksista ja kaupunkisuunnittelusta. Kirjassa eri alojen asiantuntijat kertovat rakastamansa kaupungin osasta, joka on synnyttänyt heissä iloa, inhoa, surua tai intoa. Totutut ajatuskaavat haastava näkökulma saa lukijan katsomaan Helsinkiä uusin silmin.

Pukeudu kuin mies neuvoo, miten kootaan toimiva ja ajattoman tyylikäs vaatekaappi. Laadukkaisiin monikäyttöisiin vaatekappaleisiin panostamalla asuihin saa vaihtelua helposti ja sopuhinnalla. Kirjan vinkeillä jokainen mies onnistuu näyttämään hyvältä aina, tilaisuudesta ja vuodenajasta riippumatta.

Musiikin ystäviä hemmotellaan hoksottimia koettelevalla, kirjavalla Beatles-historiikilla Missä Ringo luuraa? sekä ainutlaatuisen peittelemättömällä lauluntekijän elämäkerralla Joni Mitcell omin sanoin.

Yhden hevosen dollari -trilogia saa jatkoa jännittävästä Myrskyvaroitus-nuortenromaanista. Pienempiä lukijoita muistetaan monilla iloisilla uutuuksilla, kuten Missä on maatila?Karri Karvakoipi sekä Jurassic prööt!