Virkkuri-sarjan odotettu uutuus mukana suurella käsityöristeilyllä

Tänään keskiviikkona Molla Mills ja uusi Virkkuri matkaavat satojen käsityöharrastajien kanssa kansainvälisen ompelu- ja muotilehti Burdan käsityöristeilylle Tukholmaan.

Suomalainen muotoilija Molla Mills eli Mari Leppälä on tehnyt Virkkuri-sarjallaan virkkauksesta maailmanlaajuisen hitti-ilmiön. Mollan esikoisteos Virkkuri. Virkkuutöitä kotiin ja käyttöön on myyty käännösoikeuksiltaan koko englannin- ja espanjankieliseen maailmaan sekä Saksaan, Viroon, Ruotsiin ja Tanskaan. Suomessa kirjasta on otettu jo seitsemän painosta.

Virkkurit tunnetaan Mollan suunnittelemista persoonallisista graafisista kuvioista, kekseliäistä malleista, kestävistä materiaaleista ja luovista ideoista, kuten virkatuista johdonpäällisistä tai pikselikuvioisista matoista. Nyt ilmestyy suosikkisarjan kolmas osa Virkkuri 3. Virkkuutöitä kovaan käyttöön, jossa virkkuutyöt pääsevät kodin lisäksi mukaan kaupungille, harrastuksiin ja metsään. Kolmannella kirjallaan Molla korostaa ajatusta suunnittelutyönsä taustalla: virkkaaminen sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.