Nemo Helsingin Kirjamessuilla 2015

Nemo on tuttuun tapaan mukana Helsingin Kirjamessuilla 22.-25.10. Nemon punainen osasto löytyy tänä vuonna paikalta 6e91.

Ohjelmassamme on kirjailija- ja asiantuntijavieraita joka päivä torstaista sunnuntaihin. Tule katsomaan, kuinka Kokoliha-Karhunen valmistaa thaityylisen korvasalaatin, tai tuo lapset leikkimään Laululeikkinurkkaukseen. Tutustu Suomen kalalajeihin kauniiden piirrosten kautta ja pistäydy seuraamaan paneelia erityisherkkyydestä. Sunnuntaina julkistetaan odotettu Uusi Helsinki? -kirja keskustelutilaisuudessa, jossa pohditaan muun muassa luovia ratkaisumahdollisuuksia asuntopulalle.

TORSTAI 22.10.

16.00–17.00 Näytöskeittiö
PORSASKOKIN ONNISTUMISET JA PARHAAT MOKAT
Suosittuun blogiin perustuvassa kirjassaan Kokoliha-Karhunen haastaa itsensä laittamaan ruokaa porsaan jokaisesta osasta. Panu Karhunen kertoo loihtimistaan yllättävistä herkuista sekä vähemmän onnistuneista kokeiluistaan. Esityksen isäntänä toimii Harri Syrjänen.

Tutustu kirjaan Kokoliha-Karhunen. Ruokaa porsaan jokaisesta osasta täällä.

PERJANTAI 23.10.

10.15–11.00 Aino-lava
ERITYISHERKKÄ LAPSI
Erityisherkkyys (HSP) näkyy jo vastasyntyneessä, mutta kuinka piirteen voi tunnistaa? Entä miten ymmärtää ja tukea lasta eri ikävaiheissa sekä mahdollisissa ongelmatilanteissa? Elaine N. Aronin kirjan aiheista keskustelemassa lääkäri Markus Sundblom ja lastentarhanjohtaja Eva Jokela. Keskustelun vetää toimittaja Anna Tommola.

Tutustu kirjaan Erityisherkkä lapsi täällä.

LAUANTAI 24.10.

10.30–11.00 Wine Corner
SUOMEN KALAT UPEINA PIIRROKSINA
Kattava tietoteos Suomen kalat esittelee kaikki maamme kalalajit suurin yksityiskohtaisin, käsin tehdyin piirroksin. Kirjan tekijät Sakke Yrjölä, Hannu Lehtonen ja Kari Nyberg kertovat kirjastaan ja kiinnostavista kalalajeista.

Tutustu kirjaan Suomen kalat täällä.

SUNNUNTAI 25.10.

10.30–11.30 Tarinalaakson peuhualue
LAULULEIKKINURKKA: LAULA LELUT LAATIKKOON
Musiikkikasvattaja Tuuli Paasolainen kääntää arjen haastavat tilanteet, kuten iltapesun ja siivoamisen, iloisiksi hetkiksi yhteisen laulun avulla. Piipahda mukaan parin lorun ajaksi tai tule nauttimaan koko tunniksi.

Kirja Laula lelut laatikkoon. Laululeikkejä arjen iloksi ja avuksi ilmestyy messujen jälkeen marraskuussa, tilaa tiedote ja tutustu kirjaan täällä.

14.00–14.30 Wine Corner
UUSI HELSINKI?
Helsinki muuttuu jatkuvasti, mutta kuka sitä muuttaa ja mihin suuntaan? Helsingin ainutlaatuisuus säilyy vain, jos kaupunkilaiset vaalivat sitä ja käyttävät ääntään. Keskustelussa Uusi Helsinki? -kirjan tekijät Eeva Berglund, Tarja Nurmi ja Hella Hernberg.

Tutustu kirjaan Uusi Helsinki? 11 avausta kaupungin mahdollisuuksiin täällä.
Messuilla tavataan!