Uusi Helsinki? -paneelissa kysytään, millainen on Helsingin tulevaisuus

Perjantaina 4. joulukuuta Uusi Helsinki? -kirjan tekijät järjestävät keskustelutapahtuman, jossa pohditaan, miten asukkaat muovaavat Helsinkiä ja miten Helsinki muovaa heitä.

Helsinki on aina ollut jatkuvassa muutoksessa – miten uusi ja vanha nähdään nyt, kun meneillään on suurin rakennusaalto vuosisataan? Edellyttääkö asuntopula väistämättä metsien raivaamista? Mitä kaupunki voi oppia asukkailtaan? Miksi yrittää olla kuin Bilbao tai New York, kun voisimme olla ainutlaatuinen Helsinki?

Uusi Helsinki? -tapahtuman järjestäjät tahtovat rohkaista kaupunkilaisia ottamaan kantaa käynnissä olevaan merkittävään rakennetun ympäristön muutokseen. Tapahtuma on kaikille avoin.

Mukana keskustelemassa ovat:
Matti Kaijansinkko (Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, projektipäällikkö)
Tarja Nurmi (helsinkiläinen arkkitehti ja arkkitehtuurikriitikko)
Aleksi Niemeläinen (arkkitehti, Poseidon Helsinki ja Futudesign)
Eva Neklyaeva (kulttuurituottaja, Checkpoint Helsingin toiminnanjohtaja)
Elina Alatalo (arkkitehti, kaupunkiaktivisti).
Keskustelua moderoivat Eeva Berglund ja Johanna Laukkanen.

Uusi Helsinki? -tapahtuma järjestetään perjantaina 4.12. klo 16–18 Helsingin Lasipalatsin Laituri-näyttelytilassa (osoite Narinkka 2). Tervetuloa!

Juuri julkaistussa Uusi Helsinki? 11 näkökulmaa kaupungin mahdollisuuksiin -kirjassa kaupungin muutoksen parissa ahertavat kirjoittajat ovat kukin valinneet Helsingistä kohdan, joka edustaa heille Helsinkiä hyvässä tai pahassa. Esille nousevat esimerkiksi kaupunkilaisten talkootyöllä pelastama Hietsun paviljonki, Pitäjänmäen tyhjien toimistotilojen muuttaminen asunnoiksi ja kaupungin umpeen rakentuvat rannat. Kirjan tekstit kulkevat rinnakkain suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sitä on mahdollista ostaa alennettuun hintaan myös perjantain keskustelutilaisuudessa.