Nemon joululahjavinkit

Perheen pienimpien paketteihin sopii hulvaton äänikirja Jurassic Prööt, jossa esihistoriallisten dinojen pörinät kutkuttavat nauruhermoja, tai Karri Karvakoipi, jonka pehmoiset jalat heräävät lukiessa henkiin – katso video kirjasta täällä. Heppatytöille ja -pojille parhaat lahjat ovat Lauren St. Johnin suosikkiromaanit Yhden dollarin hevonen ja juuri ilmestynyt odotettu jatko-osa Myrskyvaroitus.

Musiikin ystävää voi muistaa Joni Mitchellin ensimmäisellä suomenkielisellä elämäkerralla. Joni Mitchell omin sanoin. Lauluntekijän elämä tarjoaa ainutlaatuisen näkymän julkisuutta kaihtavan, arvostetun laulaja-lauluntekijän yksityiselämään, uraan ja taiteeseen. Hauskaa puuhaa jouluillaksi saa myös Beatles-fanien lempikirjasta Missä Ringo luuraa?

Syksyn tuoreet ruokakirjat johdattavat puolestaan kotikokin tutkimusmatkalle. Kokoliha-Karhunen. Ruokaa porsaan jokaisesta osasta on sekä viihdyttävä että asiapitoinen kuvaus toimittaja Panu Karhusen haasteesta käyttää kaikki porsaan osat hyödyksi ruoanlaitossa. Karhusen koukuttavan tekstin lisäksi kirjan resepteistä voi löytää uusia suosikkeja joulukinkun rinnalle. Rapeat sipsiherkut kotikeittiössä taas osoittaa, kuinka syntisen houkuttavat lastut voi valmistaa itse valitsemistaan tuoreista raaka-aineista. Kokeile tehdä joulupöydän naposteltaviksi makeita mansikkalastuja suklaadipin kanssa tai trendikkäitä lehtikaalisipsejä addiktoivalla juustokuorrutteella.

Koira- ja kissatalouksien kirjahyllyyn ehdoton lisä ovat Testaa kissasi älykkyysosamäärä ja Testaa koirasi älykkyysosamäärä. Pyhät kuluvat rattoisasti kirjan hauskojen tehtävien parissa: Kauanko koiralla kestää päästä käsiksi kupin alle piilotettuun herkkupalaan? Entä mitä kissa tekee kaivatessaan leikkitoveria?

Askartelijan ihannelahja on Minun kirjani. Muistot ja ideat kauniisiin kansiin, jossa suositut norjalaissuunnittelijat Arne ja Carlos opastavat, kuinka kuka tahansa voi koota erilaisista materiaaleista oman kirjan. Lehdistä leikellyt reseptit päätyvät keittokirjaksi, ja lomamuistoista syntyy värikäs kollaasi matkapäiväkirjaan. Kirjan kuvissa suunnittelijaparin omat luonnosvihot pursuavat värejä, luovuutta ja innostavia ideoita, joista ottaa mallia.

Kaupunkijoulun kiinnostavin lukuelämys on Uusi Helsinki? 11 näkökulmaa kaupungin mahdollisuuksiin. Kaupungin muutoksen parissa työskentelevät kirjoittajat ovat kukin valinneet Helsingistä paikan, jonka kautta he pohtivat, kenen ehdoilla kaupunkeja uudistetaan. Kirja tarjoaa innostavia näkökulmia kaikille kaupungista kiinnostuneille.