Nemon keväässä bongataan haamuja ja haikaroita

Aavetaloja ja ihmiskohtaloita on hyytävä sukellus vanhojen rakennusten kiehtoviin tarinoihin. Historioitsija ja rajatiedon tutkija Mauri Karvonen kertoo, miksi Aleksanterin teatterin käytävillä laahaavat raskaat askeleet ja kuka ilmestyy Brinkhallin kartanon ikkunaan. Aavemainen matka kiertää ympäri Suomen.

Suomalaisen elokuvatuottajan Pamela Mandartin elämäkerta Vaarallinen elämä on kevään odotetuimpia kirjoja. Muistelmissaan Mandart avaa lukijalle ainutlaatuisen näkymän suomalaisiin kulttuuripiireihin, Ison Pajan seinien sisäpuolelle ja lopulta vankilan suljettuun selliin.

Kevään toinen inspiroiva henkilötarina on Parantavat seinät, jossa kuvataiteilija Rea Nurmi kertoo, kuinka laitosympäristöön maalatut maisemat voivat muuttaa niin tiloja kuin ihmisiä. Muistojensa ja maalaamiensa kohteiden lisäksi Nurmi puhuu koskettavasti tapaamistaan henkilöistä ja opastaa, kuinka seinämaalauksia voi tehdä itse.

Erityisherkän ihmisen harjoituskirja jatkaa jättimenestyksen saavuttaneiden HSP-kirjojen sarjaa. Tutkija Elaine N. Aron tarjoaa kirjassa perustietoa erityisherkkyydestä sekä monipuolisen valikoiman tehtäviä, joiden avulla herkkä ihminen voi tutustua omaan persoonallisuuteensa sekä jäsentää tunteitaan ja haastavia vuorovaikutustilanteita. Exäholisti. Irti riippuvuudesta ex-rakkaaseen puolestaan selittää, miksi rakkaussuhteesta toipuminen on niin vaikeaa. Rakkauden riippuvuutta aiheuttava fysiologia tekee tunteista ymmärrettäviä, ja perheterapeutti Lise Marie Bobbyn 12-portainen toipumisprosessi auttaa keräämään voimat takaisin.

Pääkaupunkiseudun lintupaikat. 51 retkikohdetta johdattaa lintubongarin kantakaupungin rannoilta ja puistoista Suomenlinnan merimaisemiin, Viikin pelloille ja kosteikoille ja moniin muihin kauniisiin ympäristöihin. Kiitetyn Suomen kalat -tietoteoksen tekijöiltä saadaan uusi kirja Suomen kalalajien tunnistusopas, jonka avulla tulevat tutuiksi niin simput kuin sardellit!

Janoisen puutarhurin opas. Humallu luonnon antimista ottaa koko sadon kosteaan käyttöön! Opi, miten ylimääräisistä raparpereista syntyy likööriä ja kuinka ohrahiutaleet pannaan kotona portteriksi. Hömpsyttelyn jälkeen juoksukuntoon kannustaa Särkymätön juoksija. Kestävyysliikkujan ehdottomassa harjoitusoppaassa Crossfit Enduranceen perustuvat harjoitusohjelmat johdattavat juoksijan treenaamaan fiksummin ilman haavereita ja kulumia.

Leikki vuoden jokaiselle päivälle auttaa keksimään oppimista edistävää puuhaa ympäri vuoden. Leikin, loruilun, pelien ja piirrosten kautta Pirjo Suvilehto näyttää, kuinka innostavaa yhdessä oivaltaminen voi parhaimmillaan olla. Musiikkikasvatuskouluttaja Tuuli Paasolaisen Laula lelut laatikkoon taas tuo laulun mukaan arjen askareisiin. Musiikin avulla jopa siivoamiseen jää koukkuun.

Sormenjälkipuuhaa on hauska lastenkirja, jonka sivut saa koristella itse! Kirjan mukana tulevan monivärisen mustetyynyn ja selkeiden ohjeiden kanssa loihditaan täplähahmoja leppäkertuista vuoristorataan.