Uusi Helsinki? -tapahtumassa kohtaavat katutaiteilijat, arkkitehdit ja kaupunkiaktivistit

Lauantaina 21. toukokuuta Uusi Helsinki? -kirjan tekijät järjestävät keskustelutapahtuman, jossa pohditaan, miten asukkaat muovaavat Helsinkiä ja miten Helsinki muovaa heitä. Tapahtuma on osa Uusi Helsinki? -keskusteluiden sarjaa ja Lauttasaareen aukeavan uuden kulttuurikeskus Sähinän avajaisohjelmaa.

Uusi Helsinki? -tapahtuman järjestäjät tahtovat rohkaista kaupunkilaisia ottamaan kantaa käynnissä olevaan merkittävään rakennetun ympäristön muutokseen ja osallistumaan yhteisen kaupungin luomiseen. Miten uusi ja vanha nähdään nyt, kun meneillään on suurin rakennusaalto vuosisataan? Edellyttääkö asuntopula väistämättä metsien ja rantojen raivaamista? Mitä kaupunki voi oppia asukkailtaan? Kenelle julkinen tila kuuluu ja mitä kaupunkikuvassa saa näkyä? Minkälaista kaupunkiaktivismia Helsingissä tällä hetkellä luodaan?

Mukana keskustelemassa ovat:
Eeva Berglund (kaupunkitutkija, Uusi Helsinki? -kirjan toimittaja)
Tarja Nurmi (arkkitehti, arkkitehtuurikriitikko)
Päivi Litmanen-Peitsala (viestintäsuunnittelija, kaupunkiaktivisti)
Jesse Pasanen (kuvataiteilija, G-Rex-katutaidekollektiivi)
Ville Ylönen (arkkitehti, kaupunkiaktivisti)
Keskustelun moderoi Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen esimies Kalle Silfverberg.

Uusi Helsinki? -tapahtuma järjestetään lauantaina 21.5. klo 14.15–16.00 Lauttasaaren kulttuurikeskus Sähinässä (osoite Heikkiläntie 10). Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Helsinki-keskusteluiden sarja on lähtenyt liikkeelle Uusi Helsinki? 11 näkökulmaa kaupungin mahdollisuuksiin -kirjan tekijöistä. Eeva Berglundin ja Cindy Kohtalan toimittamassa ja Nemon kustantamassa teoksessa kaupungin muutoksen kanssa ahertavat ihmiset kertovat rakastamastaan Helsingistä. Teoksen sanoma on, että vain rakentaminen ja kaupunkilaiset yhdessä tuottavat hyvää Helsinkiä. Kirjan tekstit kulkevat rinnakkain suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisätietoa kirjasta löytyy täältä.

Tervetuloa!

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Aino Partanen, aino.partanen@nemokustannus.fi, +358 9 643 145