Nemo Helsingin Kirjamessuilla 27.–30.10.

Tule tutustumaan Nemon uuteen messuosastoon Helsingin Kirjamessuille torstaista sunnuntaihin 27.–30.10.2016! Löydät meidät tutulta paikalta 6e91.

Nemon messuohjelmassa matkustetaan tänä vuonna Saksaan Mosel-joen viininviljelyalueelle, kuullaan lapsen syntymän vaikutuksista liikuntaan, yhdistellään kiinalaista ruokakulttuuria suomalaisiin sieniin ja vieraillaan Suomen hyytävimmissä aavekohteissa.

PERJANTAI 28.10.

18.30–19.00 Kullervo
VIININVILJELIJÄN TALO. ELÄMÄÄ MOSEL-JOEN VARRELLA
Toimittaja Eero Iloniemi toteutti monen unelman ja hankki talon saksalaisesta pikkukaupungista Mosel-joen varrelta, jossa elämä pyörii viininviljelyn ympärillä. Millaisia on kasvattajan arki idyllin takana? Onko viinin maistelussa kyse vain makumieltymyksistä vai onko pisteytyksissä ja kuvauksissa perää? Millaisia vinkkejä viiniasiantuntija antaa matkailijalle? Haastattelijana nähdään toimittaja Kristiina Tuormaa.

Tutustu kirjaan Viininviljelijän talo. Elämää Mosel-joen varrella täällä.

SUNNUNTAI 30.10.

14.00–14.30 Kullervo
SUOMALAISIA SIENIRUOKIA KIINALAISELLA OTTEELLA
Toimittajat Mari Manninen ja Ina Ruokolainen huomasivat, että Kiinassa sienihulluus on vielä laajemmalle levinnyttä kuin Suomessa. He lähtivät tutkimusmatkalle kiinalaisiin metsiin ja keittiöihin, jonka jälkeen opittua sovellettiin suomalaisten sieniruokien valmistukseen. Manninen ja Ruokolainen kertovat, mitä syntyy, kun kaksi kulttuuria ja ruokaperinnettä kohtaavat. Keskustelun vetää toimittaja Kristiina Tuormaa.

Tutustu kirjaan Suomalaisia sieniruokia kiinalaisella otteella täällä.

14.30–15.00 Kullervo
LIIKU LÄPI RASKAUDEN
Voiko raskausmahan kanssa kyykätä? Miksi suorien vatsalihasten harjoittelu ei kannata raskauden aiakan? Voiko odottava äiti jatkaa juoksemista? Millaisilla harjoituksilla kannattaa aloittaa treenaaminen synnytyksen jälkeen? Keskustelussa personal trainer Jenni Tuokko, fitness-kilpailija Nina Salokorpi ja naistentautien erikoislääkäri Sari Ahonkallio avaavat raskauden vaikutuksia liikuntaan ja liikunnan vaikutuksia raskauteen.

Tutustu kirjaan Liiku läpi raskauden täällä.

16.30–17.00 KirjaKallio
AAVETALOJA JA IHMISKOHTALOITA
Miksi Aleksanterin teatterin tyhjillä käytävillä kuuluu raskaita askeleita? Kenen kasvot ilmestyivät Brinkhallin kartanon lastenhuoneen ikkunaan? Suomen historian tutkija Mauri Karvonen kertoo, millaisia hyytäviä kohtaloita tunnettuihin rakennuksiin liittyy ja miten aavetarinoita voidaan tutkia.

Tutustu kirjaan Aavetaloja ja ihmiskohtaloita täällä.

Messuilla tavataan!