Alex Schulman paljasti perheensä salaisuuden 30 vuoden jälkeen

Ruotsalainen Alex Schulman on kansan rakastama valovoimainen mediapersoona. Hänet tunnetaan muun muassa maan suosituimman podcastin vetäjänä sekä kolumnistina ja päätoimittajana. Schulman on aiemmin kirjoittanut kirjan isästään ja toisen vaimostaan mutta kiertänyt visusti äitinsä alkoholismin, jo lapsuudessa opitulla tarkkuudella.

Lisette Schulman kuoli vuonna 2015. Nyt hänen poikansa kuvaa kirjassaan paitsi lapsuuttaan myös aikuisuutta äidin kanssa. Hän kertoo, miten lapsenlasta vahtimaan tullut äiti löytyy sammuneena sohvalta ja taapero kylpyhuoneesta yltä päältä kakassa. Kun tapaus pakottaa pojan vihdoin puhumaan äidin kanssa tämän alkoholinkäytöstä, äiti kääntää selkänsä. ”Unohda minut”, äiti tekstaa. Ja: ”Olen kiitollinen jos minun ei tarvitse nähdä sinua enää koskaan.”
–Aino Frilander, Helsingin Sanomat

Unohda minut on riipaisevan koskettava, ja silti paikoin lämmin, kuvaus äidin ja pojan suhteesta äidin alkoholismin varjossa. Se valittiin vuoden kirjaksi Göteborgin kirjamessuilla. Suomessa se oli lokakuussa pääkaupunkiseudun kirjastojen neljänneksi varatuin kirja sekä Adlibriksen henkilökunnan suosikkiuutuus.

Lue lisää kirjasta täällä.