Uutuuskirja palauttaa kotimaisen kalan maineen

Tiesitkö, että leijonanosa Suomessa syödystä kalasta on tuontitavaraa? Ja että samalla kun kalan kokonaiskulutus kasvaa, kotimaisen kalan kulutus on laskussa? Suomalaista villikalaa -kirjailija ja intohimoinen kalamies Janne Rautio uskoo, että syynä on tiedonpuute.

”Kotimaista särkeä heitetään satoja tuhansia kiloja vuodessa suoraan roskikseen. Pieni osa hyödynnetään eläinten rehuna, vaikka graavattu särki muistuttaa maultaan kallista siikaa.”

Keittokirjallaan Rautio herättelee arvostamaan niitä hienoja kalalajeja, joita löytyy vapaina omista vesistöistämme. Herkulliset reseptit ovat jalostuneet vuosien kokeilujen tuloksena, kun Rautio on pyrkinyt hyödyntämään kalasaaliinsa kokonaisuudessaan. Monipuolisten ruokaohjeiden lisäksi kirjasta löytyy neuvoja kalan käsittelyyn ja kypsentämiseen.

Tutustu kirjaan tarkemmin täällä.