Nemon kesän 2019 uutuudet

Päiväkirjaklubi (Eeva Vekki – Risto K. Järvinen)
Päiväkirjaklubi perustettiin 2014. Sinne kuka tahansa on voinut tulla lukemaan omia nuoruuden päiväkirjojaan. Päiväkirjaklubikirjaan on koottu parhaat tekstit ajalta, jolloin kuvittelit, että olet huoliesi kanssa yksin. Mutta kyllä me olimme kaikki siellä. Päiväkirjamerkinnät, runot ja kouluaineet herättävät tunteen siitä, miten vähän ihminen kasvaa aikuiseksi tultuaan. Ei ehkä yhtään. Osta kirja täältä.

Lautasellinen rakkautta (Linda Nyberg)
Linda Nyberg tekee  kekseliäitä ja hauskoja välipaloja, joilla voit ilahduttaa elämäsi tärkeimpiä ihmisiä. Inspiraatiota tulviva kirja sisältää ohjeet kymmeniin hauskoihin aamu-, väli- ja iltapaloihin, jotka saavat pienimmänkin ruokailijan innostumaan uusista mauista. Annokset syntyvät nopeasti ja vaivattomasti tavallisista aineksista, joille annetaan myös runsaasti vaihtoehtoja. Osta kirja täältä.

Tämä hetki on sinun (Ellen M. Bard)
Brittiläinen työelämään erikoistunut psykologi Ellen M. Bard auttaa meitä muuttumaan parhaaksi versioksi itsestämme. Jos aikasi on jatkuvasti kortilla ja tekemättömät asiat valtaavat mielen, on syytä pysähtyä tarkastelemaan, millä elämän eri osa-alueilla voisi tehdä pieniä muutoksia.
Opettele pyytämään apua, korjaa sisäisen kriitikkosi äänensävy ja raivaa tilaa luovuudelle. Ellen M. Bardin kehittämillä lempeillä harjoituksilla asetat kerrankin itsesi etusijalle. Osta kirja täältä.

Erityisen herkkää elämää (Petra Tanninen)
Petra Tannisen uudessa sarjakuvateoksessa oivaltavat tuokiokuvat kertovat erityisherkän ihmisen sisäisestä maailmasta. Erityisherkkyys tuottaa tavallisissa sosiaalisissa tilanteissa monia pulmia, jotka voivat yllättää. Kirjan kuvitukset pureutuvat muun muassa murehtimiseen, jahkailuun, oman tilan kaipuuseen ja small talk -syndroomaan. Kokoaan suuremmiksi muuttuvista arjen hetkistä ammentavan kirjan tarkoitus on tarjota erityisherkille vertaistukea ja ymmärtävää yhteishenkeä. Osta kirja täältä.

Lastenkirjat

Kiviä taskussa (Saija Saarni)   
Ensimmäinen lastenkirja Suomen kivistä:
Suomen maaperässä on tapahtunut hurjia. Kaikki maailman myllerrykset ovat joskus tapahtuneet myös täällä: tulivuoret, maanjäristykset, korkeat vuoristot, niiden katoaminen ja trooppiset meret. Puolitoista kilometriä paksu jäätikkö suli lopullisesti vasta 10 000 vuotta sitten. Hienosti kuvitettu lastenkirja maaperämme historiasta sisältää valokuvat Suomen kivilajeista ja neuvot kivikokoelman perustamiseen. Osta kirja täältä.
10+

Tutki tähtiä Milka-kissan kanssa (Stuart Atkinson)
Yötaivaalta löytyy jännittäviä tähtikuvioita! Milka-kissa kertoo myös planeetoista, kuun vaiheista, revontulien synnystä ja siitä, missä ja milloin linnunradan voi nähdä. Tähtien katseluun ei tarvita kiikareita kummempia välineitä. Kirjassa on hienoja pimeässä hohtavia aukeamia. Osta kirja täältä.
6+

Luonnon ääniä: Maailman linnut (Robert Hunter)
Lennähdä lintujen äänimaisemiin ympäri maailman. Paina nappia ja kuuntele laulukonserttia kymmenessä eri ympäristössä: erotatko sademetsän papukaijojen korkean sirkutuksen, vuoriston korppien karkean raakunnan tai kaupungin laululintujen liverryksen. Samalla tutustut moniin mielenkiintoisiin lintulajeihin. Osta kirja täältä.
4+

Suurin ja kivoin kuvasanakirja (Tom Schamp)
Taidokkaasti kuvitettu tutkimusmatka arjen kiehtoviin yksityiskohtiin. Kurkista Otto-kissan aamupalapöytään, harrastuksiin ja joulunviettoon. Loputtomasti hoksattavaa ja tutkittavaa sisältävät värikkäät aukeamat vievät aihepiiri kerrallaan liikenneruuhkaan, työmaalle, vaatekaapille ja moniin muihin hauskoihin paikkoihin. Osta kirja täältä.
4+

Missä olet pikku Jänis? (Sam Taplin)
Kurkista koloihin – missä jänis piileksii? Suloisessa katselukirjassa etsitään valkeaa jänistä. Pahvisten sivujen aukoista pilkistää vuoroin hännänpää, korvat ja kuono, jotka paljastuvat kuitenkin aina muiksi metsän eläimiksi. Mistä jänis lopulta löytyy? Jatkoa suosituille kirjoille Missä olet pikku kettu? ja Missä olet pikku norsu? Osta kirja täältä.
1+

Pääset tutustumaan Nemon kesän ja myös syksyn uutuuksiin Otavan katalogissa, jota voi selata tässä linkissä.