10 minuutin kitaratreenit. Harjoitusohjelma soittotaidon nopeaan kehittämiseen

Capone Phil

Harjoittele paremmin, opi nopeammin!

Phil Caponen suositut 500 parasta kitarasointua– ja Opi soittamaan kitaraa -kirjat saavat jatkoa. Uusi kirja neuvoo mitä ja miten tulisi harjoitella, jotta soittimen parissa edistyisi nopeasti ja se olisi palkitsevaa. Kirja auttaa kitaran perusteet jo hallitsevan soittajan seuraavalle tasolle. Se sopii hyvin esimerkiksi Opi soittamaan kitaraa -kirjan jatkoksi tai pariksi.

Kirjan harjoitusosassa käydään läpi niin näppäilyn, rytmisoiton, asteikkojen kuin sointujenkin kannalta olennaisimmat tekniikat, joita jokainen kitaristi tarvitsee. Kirjan toinen osa yhdistelee nämä rakennuspalikat harjoituskokonaisuuksiksi, joiden avulla voi keskittyä esimerkiksi rytmiin, sormisoittoon tai soiton korostuskeinoihin, aiemmin opittua hyödyntäen.

Harjoitusohjelmaa noudattamalla kitaristille selviää vaivihkaa kuinka musiikin palaset loksahtelevat yhteen: ei ole säestystä ilman sointuja, ei soittoa ilman rytmiä eikä musiikkia ilman tulkintaa.

Kirjan harjoitukset perustuvat Phil Caponen havaintoihin 25-vuotiselta opetusuralta. Harjoitusten tueksi mukana on myös kattavat ja havainnolliset sointu- ja asteikkoluettelot sekä musiikki-cd, jolta kirjan harjoitukset voi kuunnella.

Teeman mukaan järjestellyt esimerkkiharjoitusohjelmat mahdollistavat lisäksi oman yksilöllisen ohjelman laatimisen halusipa sitten kehittää otelautakättään, rytmiikkaansa, plektra- ja näppäilytekniikkaansa – tai kaikkia kolmea.