500 parasta kitarasointua

Capone Phil

Phil Caponen 500 parasta kitarasointua on kattava opas kaikentasoisille kitaristeille sekä oiva apuväline opettajille. Kirja esittelee havainnollisesti yli viisisataa tärkeintä kitaransoitossa käytettävää sointua. Teoksen avulla aloittelija oppii ymmärtämään, miten musiikki rakentuu soinnuista ja miten sointuja käytetään säestyksessä. Edistyneemmälle soittajalle kirja on kätevä hakuteos ja ideoiden lähde.

500 parasta kitarasointua etenee sävellajeittain C:stä B:hen. Jokaisesta soinnusta esitellään viisi eri otetta viidestä kohdasta otelaudalla, jotta soittaja löytää aina tilanteeseen sopivan soinnun. Phil Capone kuvailee myös eri sointuotteiden luonnetta ja niiden käyttötarkoituksia musiikissa. Täydennysosio esittelee rockin, bluesin, jazzin, soulin, funkin ja reggaen yleisimmät soinnut ja antaa vinkkejä niiden käyttöön. Soinnut on merkitty värikoodein, ja valokuvat otteista täydentävät sointulaatikoita. Kierrevihkon ansiosta kirja pysyy auki harjoitellessa, ja kompakti koko takaa, että se mahtuu mukaan kitarakoteloon tai keikkalaukkuun.

Soinnut ovat kitaransoiton perusta. Phil Caponen ohjeiden avulla sinusta voi tulla sointutaituri, jolle mikään sävellaji ei ole vieras ja joka liikkuu vaivatta musiikinlajista ja tunnelmasta toiseen.