Afrodite ja petos

Jacobsson Ritta

Hän ei voinut selittää, miten silmittömän peloissaan hän oli. Eikä kukaan ollut kuitenkaan hakannut häntä. Hänelle oli vain näytetty kuva.
Se oli ollut… kammottava! Simon olisi halunnut sulkea silmänsä, oksentaa, itkeä, mutta ne olivat pitäneet kiinni hänestä ja pakottaneet katsomaan. Pitkään. Ne olivat käskeneet häntä miettimään, mitä tapahtuisi, jos hän ei tottelisi.
Hän oli miettinyt. Ja päättänyt tehdä niin kuin ne käskivät.

14-vuotiaan Afroditen koulukaverit alkavat käyttäytyä kummallisesti. Aiemmin kiltit ja hiljaiset oppilaat alkavat varastella, kiusata ja pahoinpidellä tuntemattomia ihmisiä, ja lemmikkieläimiä katoaa hämärissä olosuhteissa. Kun Afrodite alkaa tutkia asiaa, hän kohtaa vain pelkoa, vaikenemista ja syytöksiä. Pian hän huomaa joutuneensa mukaan tapahtumiin, joilla voi olla vakavat seuraukset…

Afrodite ja petos on toinen osa jännittävästä sarjasta, jonka ensimmäinen kirja Afrodite ja kuolema voitti Ruotsin parhaalle nuortendekkarille jaettavan Spårhunden-palkinnon vuonna 2006.

Ritta Jacobsson on Tampereella syntynyt, nykyään Ruotsissa asuva kirjailija.

 

Kirjasta sanottua:

”Kirjailija on punonut lähes hyytävän ovelan juonen… Afrodite ja petos on lanseerattu nuortenkirjana, mutta se sopii ehdottomasti myös aikuisten luettavaksi. Teos valottaa tervetulleella tavalla lasten ja nuorten elämän vaikeuksia – ja sitä, miten ongelmiin joutuu toisinaan tahtomattaan.”

– Teisko-Aitolahti 16.9.2010