Agility lähdöstä maaliin

Jalakas Inger

Haluatko tehdä koirasi kanssa jotakin todella hauskaa? Sellaista, joka saa koirasi tanssimaan ilosta, lentämään esteiden yli ja juoksemaan niin nopeasti kuin se osaa? Etkä sinä katso tätä riemua sivusta, vaan pingot perässä minkä pystyt.

Agility on vauhdikas koiraurheilumuoto, jossa koira suorittaa esteradan ohjaajan avustuksella. Agilityssa sekä koira että ohjaaja saavat liikkua ja samalla käyttää aivojaan.

Agility lähdöstä maaliin kertoo kaiken tarvittavan koiran käsittelystä, käskysanoista, ruumiinkielestä, koiran motivoinnista ja palkitsemisesta sekä yhteistyöstä koiran kanssa. Kirjassa käydään läpi kaikki agilityn esteet ja neuvotaan, kuinka koira oppii ne parhaiten. Kirjassa on myös käytännöllisiä esimerkkejä radoista ja esteiden yhdistelmistä, joilla voi harjoitella.

”Ruotsalainen Inger Jalakas neuvoo kädestä pitäen, miten koiraa opetetaan suorittamaan erilaiset esteet, miten niitä treenataan ja miten esteitä yhdistellään radoiksi… Kaikkein tärkeimmän neuvonsa Jalakas toistaa moneen kertaan. Ja sen haluan sanoa myös minä: agilityn tarkoitus on se, että koiralla ja ohjaajalla on hauskaa!” – Katri Kallionpää kirjan jälkisanoissa

Inger Jalakas on ruotsalainen toimittaja ja kirjailija.
Suomen agilityliitto
Sivuilla on linkki jäsenjärjestöihin ympäri maata.
Suomen Kennelliitto