Artisti maksaa. Neuvotteluopas luoville aloille

Pokkinen Lottaliina

Luovilla aloilla työehtojen kirjo on suuri ja palkkioratkaisuja on monenlaisia. Tämä kirja neuvoo luovan työn tekijää arvostamaan omaa osaamistaan, ottamaan poikkeukselliset vuorovaikutustaitonsa hyötykäyttöön ja neuvottelemaan itselleen paremman sopimuksen.

Kirja käy läpi kaikki sopimuksen tekemisen osa-alueet ja vaiheet. Mistä ylipäätään pitää sopia? Millainen on hedelmällinen neuvottelutyyli? Miten rahasta puhutaan? Mikä on sanattoman viestinnän merkitys, ja miten kuunnellaan?

Taiteilijoita edustava juristi Pokkinen on haastatellut kirjaan Suomen menestyneimpiä luovan alan ammattilaisia levy-yhtiöpomoista näyttelijöihin. Muun muassa Marco Bjurström, Lenita Airisto ja Sofi Oksanen kertovat, miten he ovat onnistuneet neuvottelemaan itselleen järkevät edut tyytymättä pelkkään näkyvyyteen.


Katso ja kuuntele:

”Vinkkejä luovien alojen sopimusneuvotteluihin.”
Katso Lottaliina Pokkisen haastattelu Ylen Aamu-tv:ssä 19.9.2017 täältä.

”Miksi rahasta on niin vaikea puhua luovilla aloilla?”
Kuuntele Pokkisen haastattelu Radio Helsingissä 27.9.2017 täältä.

Kirjasta sanottua:

”Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen auttaa työkseen luovia tekijöitä sopimusten teossa. Hän tietää, miten epämiellyttäviä hintakeskustelut useimmille ovat – jopa isoille nimille, mikä tulee esiin Pokkisen tuoreessa neuvotteluoppaassa Artisti maksaa. Kun kirjailija Sofi Oksanenkin myöntää, että rahasta on vaikea neuvotella, nuoren ammattilaisen ei tarvitse tuntea itseään surkimukseksi.”
–Terhi Hautamäki, Suomen Kuvalehti 19.19.2017

”Kun laskin kirjan kädestäni, teki mieli alkaa itkeä. Ai että olen ollut helposti höynäytettävä! Mutta niin ovat olleet muutkin. Näin ajattelin, kun luin Lottaliina Pokkisen kirjoittaman neuvotteluoppaan Artisti maksaa (Nemo). Uutuuskirjassa taiteilijat kertovat neuvottelutaidoistaan.”
–Suvi Kerttula, Ilta-Sanomat 21.10.2017