Askartele koruja luonnon aarteista

Drew Sarah

Kävelyretkellä tehdyistä löydöistä voi askarrella kauniita koruja. Kirjassa esitellään kolme eri ympäristöä ja neuvotaan, mitä missäkin kannattaa pitää silmällä: Merenrannalta voi tarttua mukaan simpukankuoria, merilasia, kirkkaanvärisiä muovinpaloja ja kestävää nailonköyttä. Metsien ja puistojen aarteita ovat pähkinät, siemenkodat, luunpalat ja taipuisat oksat. Kaupungista löytyy paljon mielenkiintoisia esineitä kuten heijastimia, erilaisia metalliosia sekä värikkäitä muovipusseja.

Askartele koruja luonnon aarteista opettaa kattavasti korunvalmistustekniikoita aina virkkaamisesta ja punomisesta juottamiseen sekä hopeasavimuovailuun. Ohjeita voi soveltaa esimerkiksi erilaisiin kaula- ja rannekoruihin sekä sormuksiin ja hiuskoristeisiin, vain mielikuvitus on rajana. Alkuun pääsee helposti edullisilla perustarvikkeilla, kuten hopealangalla ja pihdeillä. Osassa ohjeista käytetään erikoisvälineitä, kuten juotoskolvia ja poraa. Jokaisen tekniikan esittelyä havainnollistetaan vaihe vaiheelta etenevällä valokuvasarjalla.

Koska luonnon aarteet ovat aina uniikkeja, kirjan ohjeet eivät edellytä juuri tietynlaisen kiven tai simpukankuoren löytämistä. Tekniikat kannustavat vanhojen ja uusien esineiden sekä löydetyn ja ostetun materiaalin luovaan yhdistelemiseen. Kirjan avulla syntyy upeita, yksilöllisiä koruja itselle ja lahjaksi!

 

Kirjasta sanottua:

”Materiaaleja koruihin Drew on keräillyt meren rannasta ja metsästä, mutta myös kaupungin kaduilta ja puistoista sekä kotiympäristöstä. (…) Kirja esittelee kuvilla erilaiset työvälineet ja tekniikat, joita korujen tekemisessä tarvitaan. Valmiita töitä on paljon ja kiitettävästi erilaisiin makuihin.”
– Päivi Lehikoinen, Keskisuomalainen 24.8.2012

”Havainnollinen opus auttaa onnistumaan kädestä pitäen.”
– Anna-Kaisa Asuja, Kotivinkki 14/2012

”Plussaa: Helpoimmat ohjeet tekee hiukan vanhempi lapsikin, ainakin sovellettuna ja aikuisen avulla. Korujen tekeminen yhdessä voi olla hauska tapa hyödyntää syksyisen luontoretken satoa. (…) Oho: Kaikkea köydestäkin voi saada. Ja muovipussia voi virkata!”
Aamulehti Koti & piha,18.9.2012

”Luonnosta löytyy yllättävän paljon hyviä korumateriaaleja. (…) Korujen valmistuksessa käytetään apuna esimerkiksi liimaa, poraa, niittejä, virkkaamista ja sulattamista. Värikkäät kuvat kertovat miten hauskannäköisiä riipuksia syntyy esimerkiksi polkupyörän heijastimista ja palapelin osista.”
– Leena Hietamies, Kotimaa 48/2012