Avaruusolentojen etsijän käsikirja. Aloittelevan avaruustutkijan opas.

Brake Mark

Haluaisitko löytää elämää avaruudesta?  Maailmankaikkeus on niin suuri, että elämä on todennäköisesti muuallakin kuin kotiplaneetallamme. Miten ulkoavaruuden elämää voi etsiä?

Tämä käsikirja paljastaa tiedemiesten konstit Maan ulkopuolisen elämän etsimiseen ja kertoo, miksi oma planeettamme on elämälle otollinen. Aloittelevalle avaruustutkijalle selviää, millaisia elinympäristöjä ulkoavaruudessa on, kuinka kauan siellä on voinut olla elämää, miltä vieraat elämänmuodot saattaisivat näyttää ja miten niiden kanssa voitaisiin keskustella. Lisäksi kirja neuvoo, kuinka voi itse alkaa tarkkailla tähtiä tai purkaa avaruusolentojen viestejä.

Kirjan kirjoittaja Mark Brake oli mukana perustamassa NASAn astrobiologista yksikkö, joka etsii elämää ulkoavaruudesta. Hän on ollut tideasiantuntijana NASAn lisäksi televisiossa, radiossa ja elokuvissa.

 

 

 


Kirjasta sanottua:

”Toinen mielenkiintoinen kohta kertoi tulilinnuista. Siinä sanottiin, että tulilintu on ehkä mahdollinen joillain kaasuplaneetoilla, mutta se on oikeasti vain mielikuvituksen tuotetta. En ole varma uskonko tuohon, mutta olisi kivaa, jos tulilinnut olisivat totta. (…) Perheen aikuisetkin lukivat kirjan, ja luulen, että he pitivät siitä.”
– Esko 10 vuotta, Kidd.O 6.12.2013, lue koko arvio täältä.