Betoni on kaunista

Skote Malena

Betoni on kaunista! Malena Skoten Betoni – hauska harrastus -kirjasta muodostui hitti, josta on otettu jo kolmas painos. Uudessa kirjassaan Skote esittelee 25 innostavaa betonityötä, joilla piristät niin kodin kuin pihan ilmettä. Esineet ovat paitsi kauniita, myös käytännöllisiä.

Betoni on helposti muokattava ja edullinen materiaali, josta syntyvät niin kukkaruukut, lattialaatat kuin lasinalusetkin. Isojen penkkien ja ruukkujen lisäksi betonista saa tehtyä myös pieniä ja siroja korutelineitä sekä elegantteja kynttilänjalkoja. Muoteiksi käyviä esineitä löytyy jokaisesta kodista. Betoni on kaunista opettaa, kuinka tyhjiä Pringles-purkkeja voi käyttää muottina upeille kynttilänjaloille ja miten omenan muoto vangitaan betoniin. Maalaamalla ja koristelemalla jokainen betoniaskartelija saa juuri omalle pihalle ja omaan sisustukseen sopivia esineitä.

Skotelta on ilmestynyt myös kirja Mosaiikki – hauska harrastus.

 

Kirjasta sanottua:

”Malena Skoten Betoni on kaunista -kirja kertoo kaiken tarpeellisen betoniesineiden tekemisestä. Selkeät ohjeet ja kauniit kuvat innostavat kokeilemaan käyttöesineiden valamista.”
Plaza Koti 8/2009

”Kirja on otteeltaan innostava. Ohjeet ovat selkeitä ja valmiiden töiden kuvat houkuttelevat kokeilemaan. Mukavaa puuhaa vaikka mökille.”
– Päivi Lehikoinen, Keskisuomalainen 3.6.2009

”Mikäli puutarhamyymälöiden valikoimista ei tunnu löytyvän omaan tyyliin natsaavia kukkaruukkuja, kannattaa harkita niiden valamista betonista. Samalla kertaa syntyy niin kynttilänjalkoja, hedelmävateja kuin lasinalusiakin. … Kirjan kauniit kuvat valmiista töistä innostavat kokeilemaan, ja toteutettavia ideoita esitellään kymmenittäin.”
– Kati Munkki, Turun Sanomat 26.4.2009

”Malena Skote tarjoaa Betoni on kaunista -kirjassaan niin selkeät teko-ohjeet ruukuille, laatoille ja muille koriste-esineille, että askartelukammoinenkin innostuu.”
Kotipuutarha 5/09

”Betonin pehmeämpi puoli. Miksi betonista pitäisi tehdä vain rumaa, romuluista ja isoa, kun siitä saa helposti myös kauniita koriste- ja käyttöesineitä? Malena Skote esittelee tämän innovaation uudessa kirjassaan, jossa on lukuisia helppoja ohjeita siihen, miten betonista syntyy kotikonstein vaikkapa kynttilänjalka tai kukkaruukku.”
Arvo-lehti

”Perusperiaatteet ovat yksinkertaisia ja selkeästi esitettyjä. Pikkuesineiden lisäksi kirjassa on ohje myös sisustuslehdissä silloin tällöin vilahtavaan betoniseen tiskipöytään.”
Kotiliesi 12/2009

”Rakennusliikkeet tekevät betonista taloja, sinä voit tehdä siitä vaikka herkän tarjottimen. Betoni taipuu moneen.”
– Kirsi Ervola, Yhteishyvä

”Ruotsalaisen Malena Skoten Betoni on kaunista sytyttää aikuisen silmin samankaltaisen kipinän, joka tuikkii hiekkalaatikolle taivaltavan taaperon silmissä.”
Toivekoti & puutarha 8/2009