Bitter And Sweet

Lähiösukupolven Suomikuvista tunnettu valokuvaaja Lauri Eriksson näyttää uudessa valokuvakirjassaan Bitter And Sweet suomalaisen miehen herkkyyden sekä huumorin, jolla tämä selviytyy arkipäivästä. Lauri Erikssonin miehen elämä on tasapainoilua terveyden, vanhenemisen ja sankarihaaveiden välillä.

Kirjan Big Boyz -sarja kuvaa mainetta niittäneitä, pulskia kaupunkilaispoikia. Kokonaisuutta täydentävät valokuvaajan intiimit omakuvat sekä graafiset tulkinnat arkisesta ympäristöstämme, kotikadun asfaltista tai pikaruokalan ranskanperunoista.

Bitter And Sweet -kirjassa on mukana myös Erikssonin lapsena ottamia valokuvia. Hienot muotokuvat hämmästyttävät, sillä Eriksson oli niitä kuvatessaan 3-6-vuotias.

Lauri Eriksson on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Häneltä on ilmestynyt valokuvakirja Suomi Pictures vuonna 2001. Erikssonin valokuvia on julkaistu useissa eurooppalaisissa valokuvakirjoissa.

Viime aikoina hän on ottanut muotokuvia, joita on julkaistu aikakauslehdissä Suomessa ja ulkomailla. Eriksson on kuvannut muun muassa Niall Fergusonin, Goldien, Jane Goodallin, Aki Kaurismäen, Lemmyn, Karita Mattilan, Paul Smithin ja Tony Viscontin.

 

Kirjasta sanottua:

”Valokuvaaja Lauri Eriksson tunnetaan lähiösukupolven Suomi-kuvista. Uudessa kirjassaan Bitter and Sweet hän näyttää, millainen suomalainen mies herkimmillään on.” – Cilla Bhose, Kauppalehti Presso