Chililaastareita ja kylpypommeja

Chililaastareita ja kylpypommeja sisältää helppoja ja hauskoja reseptejä, jotka auttavat monenlaisiin vaivoihin ja piristävät päivää. Timjamista tehty suuvesi tepsii pahanhajuiseen hengitykseen, akne parantuu samettikukista ja laventelista valmistetulla voiteella, särkeviä lihaksia voi helliä chililaastarilla ja krapulaisen oloa helpottaa kiivi-smoothie.

Monilla takapihan, puutarhan tai ikkunalaudan tavallisilla kasveilla on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Rohtojen tekeminen kukista, hedelmistä, yrteistä, juurista ja marjoista on yhtä helppoa kuin puuron keittäminen. Kaunistavat voiteet, kehoa ja mieltä lämmittävät keitot ja kolotuksia lievittävät tinktuurat syntyvät nopeasti kotikeittiössä. Asiantunteva kirja kannustaa katselemaan tuttuja kasveja uusin silmin.

Chililaastareita ja kylpypommeja opettaa tunnistamaan tärkeimmät rohtokasvit, neuvoo niiden käytössä ja antaa vinkkejä niiden kasvattamiseen. Kirjan tekijä, etnobotanisti ja toimittaja James Wong on perehtynyt tapoihin, joilla eri kansat käyttävät kasveja. Kirjassa perinteistä rohtotietämystä tarkastellaan tuoreen tutkimustiedon valossa.

Kirjan reseptit ja neuvot perustuvat James Wongin BBC-ohjelmaan Grow your own drugs, joka nähdään Suomessa Ava-kanavalla torstaisin kello 19.15.

James Wongin sivut

 

Kirjasta sanottua:

”Kirja lupaa, että puuronkeittämisen taidon hallinta riittää kotitekoisten rohtojen valmistamiseen, minkä rohkaisemana todella tekee mieli ryhtyä kymmenten pikkuvaivojen kotikorjaajaksi.”
– Juhani Tolvanen, Ilta-Sanomat 31.7.2010