Aisla, Delta, Iira, Jirka, Juno, Kaila, Kuuno, Lara, Launo, Lumika, Lyyra, Miiko, Neo, Nikko, Odessa, Pauno, Pilke, Pohto, Priska, Rauto, Rianna, Salama, Silmu, Tami, Tarvo, Tilla, Tristan, Usva, Zelda…

Kävikö luokallasi niin, että kun opettaja mainitsi nimen Mikko, viisi kättä nousi pystyyn? Tästä kirjasta löydät lapsellesi kauniin nimen, jota ei osu samaan kouluun toista.

Uusittu ja päivitetty Eemu, Ukri, Amelie -kirja esittelee kauniita ja harvinaisia etunimiä Aallosta Äärniin. Kirjan nimiä on käytetty Suomessa kautta aikojen enintään kaksisataa kertaa. Nimet on kerätty nimikirjoista, sanomalehdistä, hautakivistä, Väestörekisterikeskuksen kautta sekä puskaradion avulla.

Juri Nummelinin ja Elina Teerijoen Eemu, Ukri, Amelie on mielenkiintoista luettavaa kaikille nimistä kiinnostuneille ja lasten nimiä pohtiville.

Erikoisista etunimistä voi lähettää havaintoja osoitteeseen eemu-ukri(a)hotmail.com. Tervetuloa myös Etunimet-sähköpostilistalle osoitteessa http://groups.yahoo.com/group/etunimet.

Väestörekisterikeskuksen nimihaussa voit testata, kuinka monta kaimaa sinulla on!

 

Kirjasta sanottua:

”Nimen pohtiminen tulevalle tai jo syntyneelle lapselle käy nykyään harrastuksesta. Vaihtoehtoja voi poimia paitsi netin keskustelupalstoilta ja nimisivustoilta, myös kirjoista. … Kirjaa voi suositella nimifriikeille, pallomahoille sekä maatilan omistajille.”
– Kaisa Paastela, Helsingin Uutiset 16.11.2008