Eläinten musiikkiopisto

Musiikki voi nostaa niskakarvat pystyyn, se voi itkettää ja naurattaa tai saada tanssijalan vipattamaan! Eläinten musiikkiopisto on ihastuttava johdatus klassiseen musiikkiin perheen pienimmille. Koira, sammakko, kirahvi ja muut eläimet kertovat musiikista, esittelevät suuria säveltäjiä ja klassisen musiikin soittimia. Mukana tulevalla cd-levyllä on 28 mielenkiintoista musiikkinäytettä. Klarinetti esittää Prokofjevin Pekka ja susi -musiikkisadussa lintua vaanivaa kissaa, sello puolestaan joutsenta Saint-Saënsin Eläinten karnevaalissa. Turvavyö on syytä kiinnittää kuunneltaessa John Adamsin kappaletta Short Ride in a Fast Machine. Kirjassa eläimet opettavat myös tassusta pitäen can-can-tanssin askeleet Offenbachin Orfeus manalassa -operetin tahtiin. Eläinten musiikkiopisto avaa niin lapsille kuin aikuisille ovia musiikin ihanaan ja kiehtovaan maailmaan.

 

Kirjasta sanottua:

”…kuvitus on kivaa ja näytteet osuvia. Koelukijana toiminut seitsenvuotias innostui löytäessään levyltä Olipa kerran ihminen -sarjan tunnusmusiikin ja jaksoi siksi lukea myös säveltäjä J.S. Bachista. Ekaluokkalainen jäi myös oikeasti pohtimaan, miten Peer Gyntin käy vuorenpeikkojen kanssa Edvard Kriegin Vuorenkuninkaan luolassa -sävellyksen soidessa. … Säveltäjät esitellään inhimillisinä ihmisinä, ei monumentteina. Tyylikausia ja instrumentteja esitellään letkeästi.”
– Vesa Sirén, Helsingin Sanomat 20.10.2010

”Kirja vie perheen pienimmät klassisen musiikin maailmaan. Mutta sopii tieto vanhemmillekin.”
Kodin Kuvalehti

”Tietoa kirja tarjoaa paljon lapselle sopivalla leppoisuudella ja pienehköihin paloihin annosteltuna. Klassisen musiikin kentällä on paljon annettavaa myös monen ikäisille lapsille.”
– Pirjo Suvilehto, Kaleva

”…kirjan tekstit on maltettu pitää sen verran lyhyinä ja kuvitus on sen verran vitsikäs, että ainakin kouluikäiset kiinnostuivat.”
Kaksplus

”Hauska tietokirja klassisesta musiikista. Mukana CD-levyllinen musiikkinäytteitä.”
Vinski, 2/2012

”Kirjassa perheen pienimmät johdatetaan klassisen musiikin maailmaan hauskasti, kiinnostavasti ja sopivan viihdyttävästi. Musisoivat eläimet kertovat yleisesti musiikista sekä esittelevät muutamia kuuluisia säveltäjiä ja klassisen musiikin soittimia. – – Mielettömän hyvä kirja!”
– Johanna Kleemola, Taidekoti 4.5.2016