Eläkkeelle ulkomaille

Monet haaveilevat viettävänsä eläkepäivät ulkomailla, ja yhä useammalla eläkeikää lähestyvällä on siihen varaa ja kielitaitoa. Lämpö, halvempi hintataso ja eksoottinen ympäristö houkuttelevat vaihtamaan maisemaa osaksi vuodesta tai miksei pysyvästi.

Eläkkeelle ulkomaille neuvoo käytännönläheisesti, kuinka muuton suunnittelu ja käytännön toteutus tapahtuu. Muuttoa pohtivat saavat paljon vinkkejä ja kullanarvoista tietoa monista muuttajia askarruttavista kysymyksistä: Minkälainen hintataso on Bulgariassa verrattuna Saarenmaahan? Voiko Kreikasta ostaa maata? Kuinka italialaisen notaarin kanssa toimitaan? Tarvitaanko Espanjassa vapaaehtoinen sairasvakuutus vai riittääkö julkinen terveydenhoito? Miten eläkettä verotetaan Thaimaassa?

Eläkkeelle ulkomaille -kirjassa esitellään 12 suosituinta kohdemaata: Bulgaria, Kypros, Ranska, Kreikka, Italia, Viro, Kroatia, Malta, Portugal, Espanja, Turkki ja Thaimaa. Kirjailija Erik J. Olsson on ruotsalainen filosofi, joka on asunut ulkomailla vuosien ajan. Kirjan tiedot on päivitetty vastaamaan Suomen lainsäädäntöä.