Ostaako auto vai kulkeako julkisilla? Missä tilanteessa vuokralla asuminen on vaihtoehto asuntolainalle? Kuinka nuorena vapaaehtoisen eläkkeen säästäminen tulisi aloittaa? Kuinka perintö kannattaa järjestää? Nämä ovat sijoituspäätöksiä siinä missä pörssiosakkeiden omistaminen.

Elämäsi rahat on ensimmäinen suomalaisille kirjoitettu monipuolinen opas kodin raha-asioiden hoitamiseen.

Helsinkiläinen Johan Hultkrantz ja espoolainen Björn Masalin ovat rahasto- ja vakuutusmeklarin työssään tavanneet tuhansia tavallisia suomalaisia, joiden kysymyksiin ja elämäntilanteisiin kirja perustuu. Heidän esimerkkinsä ovat elävästä elämästä ja he kertovat asiat kuin vanhalle ystävälle.

Kirjailijat esittelevät kaikki tavanomaiset säästämis- ja sijoitusmuodot sekä joukon harvinaisempia tapoja. He varoittavat sudenkuopista, joita kotitalouden tulisi varoa, ja neuvovat miten kotitalouden riskejä voidaan vähentää. Kirja tarjoaa sijoitusneuvoja myös niille, jotka ajattelevat ettei heillä ole ylimääräistä sijoitettavaa.

Elämäsi rahat julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2004 sekä suomen- että ruotsinkielisenä laitoksena, joista molemmista otettiin monta painosta. Tämä erilainen talouskirja sai paljon huomiota ja herätti keskustelua, kirjailijat vierailivat muun muassa Bettina S:n ohjelmassa. Kirja on saanut kiitosta käytännönläheisyydestään – raha-asioiden hoito voi olla helppoa!

Vuoden 2007 laitoksessa on mukana uusinta tietoa verotuksesta, eläkejärjestelmästä ja koroista sekä uusperheen taloudesta ja yhteiskunnan tukimuodoista.

 

Kirjasta sanottua:

Elämäsi rahat on maanläheinen ja helppolukuinen sijoittamisen perusteos. Sen tekijät Johan Hultkrantz ja Björn Masalin tarjoavat vinkkejä sille, jolla on vähän ylimääräistä rahaa ja joka haluaa sitä hiukan lisää.”
– Elina Yrjölä, Taloussanomat

Elämäsi rahat -sijoitusoppaasta on ilmestynyt uusi, päivitetty laitos. Kirjoittajat muistuttavat, että eräänlainen passiivinen sijoituspäätös on sekin, jos makuuttaa rahojaan nollakorkoisella tilillä vain siksi, ettei osaa ja uskalla päättää, mihin muualle ne laittaisi.”
– Mari Ikonen, Kotiliesi 18/2007

”Uusittu, kotimaisista käsistä lähtenyt Elämäsi rahat -teos opastaa taviksia talousasioissa mukavan simppeliin tyyliin. Järkevää sijoittamista verrataan ravintoympyrään ja neuovonantajan valinnassa pätevät samat lait kuin aviomarkkinoilla. Tämä mielessä on helppo ymmärtää, miten riski bisnes on kyseessä!”
Me Naiset 40/2007