Elokuvan hirviöt

Landis John

Elokuvan hirviöt esittelee vampyyrit, zombit, ihmissudet ja muut valkokankaan hirviöt sekä valottaa hahmojen alkuperää, muunnelmia ja suosiota. Upeat valokuvat tarjoavat kiehtovia silmäyksiä elokuvan hirviöihin ja nostavat kattavasti esiin niin menestysteoksia, unohdettuja taidonnäytteitä, karmivia kulttiklassikoita kuin kiintoisimpia floppeja! John Landis myös haastattelee muita arvostettuja elokuvantekijöitä John Carpenterista David Cronenbergiin ja johdattelee lukijansa kulissien taakse – Hollywoodin parhaiden erikoistehosteiden, pienoismallien ja maskeerausten äärelle.

”Kirjan on tarkoitus viihdyttää. Se ei ole vakava akateeminen opus väkivallan merkityksestä elokuvissa tai pohdiskeleva esseekokoelma eri filmiteorioista. Kirjassa on paljon valokuvia eri elokuvien hirviöistä. Elokuvia ei ole valittu niiden hyvyyden tai huonouden perusteella vaan niissä esiintyvien hirviöiden tähden.”
– John Landis

 

Kirjasta sanottua:

”Loisteliaasti kuvitettu Elokuvan hirivöt muistuttaa muodoltaan kahvipöytäkirjaa, joskin edustaa tyylisuuntauksen groteskimpaa laitaa. Kirjan sadoista kuvista monet ovat todellisia harvinaisuuksia, ja verratonta ’silmäkarkkia’ kauhukulttuurin harrastajille.”
– Tommi Aitio, Salon Seudun Sanomat, 29.1.2013

”Kirja asettaa hauskasti rinnan kumipuvussa häärivät näyttelijät, kuten Mustan laguunin hirviön kuuluisaa Gill-Mania esittäneen Ben Chapmanin, ja tietokoneella tuotetut, virtaviivaiset elukat. (…) Mihin teknologia uuvahtaa, siitä mielikuvitus alkaa. Alkuperäinen Kong tehtiin, vaikka välineiden rajat tulivat vastaan. Katsoja kuvittelee nykivät liikkeet kokonaisiksi ja pamppailevan sydämen mustan rintakehän sisään. Vuoden 1933 gorilla on mystinen ja tosi. Katsoja tietää, että sitä voi koskettaa.”
– Juhani Karila, Helsingin Sanomat 7.10.2012

”Elokuvan hirviöt on värikäs johdatus valkokankaalla pelottaneisiin (tai tahattomasti naurattaneisiin) monstereihin. Örkit on jaoteltu omiin osioihinsa, ja perustellusti mukana ovat myös ne pelottavimmat, Hannibal Lecterin kaltaiset ”nämä voisivat olla olemassa” -hahmot.
– Jukka Väänänen, Apu  43/2012

”Elokuvan hirviöitä on hauska selata. Teos toimii loistavana hakuteoksena kauhuelokuvien ystäville, jotka haluavat tutustua uusiin hirviöihin.
Se on myös hyvä katsaus hirviöelokuvien historiaan. Kirjasta huokuu Landisin näkemys siitä, mitkä hirviöt ja miltä aikakaudelta ovat olleet merkityksellisiä.”
– Niko Kaartinen, Kouvolan sanomat 27.12.2012