”Sinun ei tarvitse uskoa enkeleihin. He uskovat sinuun.” – Diana Cooper

Enkelivuosi-kirjaan Marjut Hjelt on valinnut enkeleitä koskevan sitaatin vuoden jokaiselle päivälle. Se voi olla lyhyt sanonta, runo tai kertomus esimerkiksi Helvi Hämäläiseltä, Tuomas Akvinolaiselta tai persialaisilta mystikoilta. Kirjassa on runsas ja herkullinen kuvitus, joka koostuu maalaustaiteen mestariteoksista. Enkelivuosi on joulun kaunein lahjakirja.

Enkelivuosi tekee kunniaa paitsi enkeleille, myös niille idän ja lännen ajattelijoille, runoilijoille ja kirjailijoille, joita enkelit ja taivaallinen todellisuus ovat koskettaneet. Tätä monipuolista kirjaa lukiessa huomaa, kuinka paljon enkelit ovat merkinneet ihmisille uskonnosta ja maailmankatsomuksesta riippumatta. Enkelivuosi piirtää ajatuksia herättävän ja ilahduttavan kuvan enkeleistä.

”Luonnonkansat tunsivat maailmankaikkeuden valtavuuden, mutta he eivät kutsuneet sitä tiedemiesten tapaan tyhjyydeksi, vaan hengeksi.” – Denise Linn

Marjut Hjeltiltä on aikaisemmin ilmestynyt suosittu teos Komiaa miestä kattoo viikon syömättäkin, johon hän oli koonnut vanhoja suomalaisia sananlaskuja.

 

Kirjasta sanottua:

”Ensi kertaa Enkelivuosi-kirjan nähdessä ihastuu: tällaisia pitäisi olla enemmän! Onko ihastus sitä, että Enkelivuosi on helppo hankkia joko omaksi iloksi, lohdutukseksi, tai lahjaksi toiselle? Sitaatit, säkeet ja ajatukset kulkevat matkaoppaana vuodenajasta toiseen, ja niitä iloja ja suruja vuoden varrella riittää: masentavaa arkea, jonka yli pitäisi löytää voimia, sekä juhlia, joihin tarvitaan kohottavia sanoja.”
– Liisa Vähäkylä, Painomaailma