Tiedätkö, mitä lihaksia golfswingiisi tarvitset tai miten erilaiset ruohoalustat vaikuttavat pallon alakierteeseen? Entä miten mailan tulisi olla tasapainotettu, jotta lyöntitarkkuus olisi optimaalinen? Mitä tekemistä vedenjuonnilla on tasoituksen kanssa? Golfin tiede lähestyy näitä ja monia muita golffareita askarruttavia kysymyksiä tieteen keinoin.

Runsaasti kuvitettu tietokirja kattaa pelin eri osa-alueet aina välineistä pelaajan fysiologiaan ja golflyönnin biomekaniikasta psyykkiseen suorituskykyyn. Havainnollisista ohjeista, tilastoista ja kaavakuvista on hyötyä niin aloittelijoille, vakaville harrastajille kuin valmentajillekin. Kirjan avulla jokainen pelaaja parantaa tasoitustaan!

 

Kirjasta sanottua:
”Golfin tiede lupaa lukijalleen sitä mitä muutkin golfkirjat: tasoituksen paranemista. Ostaessani kirjan, joka ei ole ihan halvimmasta päästä, ymmärsin, että lupaukseen on paras suhtautua aikaisempien kokemusten pohjalta epäillen. (…) Sanottakoon nyt kuitenkin, että ostokseni kannatti. Luin huolellisesti kirjasta kohdan, jossa kerrottiin ja kuvin näytettiin, mikä ero on ammattilaisen ja harrastajan katseen kohdistamisessa putatessa. (…) Tasoituskin aleni, joten kirjan lupaus omalla kohdalla harvinaisesti täyttyi. (…) [Kirjan] ansio on siinä, että se tuo esille uusimman ja tutkitun tiedon.”
– Pekka Sairanen blogissaan 31.7.2014

”Kirja käsittelee golfia kattavasti ja analyyttisesti, mutta onnistuu välttämään puisevuuden pitäytymällä riittävän yksinkertaistetulla tasolla. Tieteellistä lähestymistapaa on turha kavahtaa, sillä enemmän kuin yliopistotason oppikirja, opus on popularisoitu esitys lajin taustalla vaikuttavasta tutkimuksesta. Aihepiiriä on käsitelty niin monesta suunnasta, että käytännön vinkkejä omaan peliin löytyy varmasti kenelle hyvänsä. Kuvat ja graafit havainnollistavat tekstiä hienosti ja PGA-pro Jarno Monosen suomennos rullaa sujuvasti.”
GolfLehti 5/2014

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava