Haapaneitty, mettän tyttö

Puikkonen Arja

Eino melkein jo kosketti kissaa ennen kuin se jatkoi matkaa metsän sisään. Siellä se pysähtyi odottamaan. Eino seurasi. Taas kissa jatkoi matkaa ja Eino seurasi. Ja taas.
Sillä tavalla Eino eksyi. Eksyksissä oleminen ei ollut hassumpaa.

Tätä kirjaa voit lukea, katsella ja kuunnella! Musiikkisatu Haapaneitty, mettäntyttö on kirjailija Arja Puikkosen ja säveltäjä Kirmo Lintisen yhteistyön tulos. Eino-pojan ja kissan jännittävän kertomuksen voit lukea kirjasta, jonka kuvituksen on tehnyt Kustaa Saksi. Tarinan voit myös kuunnella kirjan mukana tulevalta cd-levyltä, jolla sadun lukee Ismo Kallio ja hänen kanssaan tarinoivat huilu, oboe, kaksi viulua, alttoviulu, sello ja kontrabasso. Kertomus, kuvitus ja musiikki kutsuvat ainutlaatuiselle mielikuvitusmatkalle. Lähde mukaan seikkailuun!

Haapaneitty, mettäntyttö on mukana kevään Oulun Lumotut sanat -sanataidefestivaalilla! Kirjailija Arja Puikkonen vierailee avajaisissa
9.5.2012 sekä osallistuu Kirjat eläviksi kouluissa -koulutapahtumiin. Seuraa myös kirjan kuulumisia ja näkymisiä Haapaneitty, mettän tyttö -facebook-sivuilla.

 

Kirjasta sanottua:

”Leikkipuistosta metsään katoavan kuusivuotiaan eino Oskari Hiekkasen tarina on jännittävä, mutta ei liian. Kotiinhan sitä lopulta päästään, myöhäisuutisia unohtamatta. (…)   Haapaneitty, mettän tyttö edustaa tätä hybridigenreä [lastenkirjan ja cd:n yhteispaketointia] kunnianhimoisimmasta päästä. Disney-tyyppisen monipaketoinnin sijaan esikuva on pikemminkin Sergei Prokofjevin Pekassa ja Sudessa.
– Suonna Kononen, Karjalainen 14.12.2011

”Tässäpä kokonaisuus, jonka edessä loppuvat kehuvat adjektiivit ainakin
minulta. Hurmaava, hauska, jännittävä, kaunis, karhea, rentouttava,
mielikuvitukseen monin aistein vetoava. Ainakin noita ja paljon muuta. Arja Puikkosen, Kustaa Saksin ja Kirmo Lintisen Haapaneitty, mettän tyttö (Nemo 2011) on musiikkisatu, joka yhdistää suhisevat enstex-suojapuvut vanhoihin kansantarinoihin mukavalla tavalla.”
–Tuija, Periaatteista kirjoista 14.01.2012, Kirjastonhoitajan ja kirjavinkkarin lukupäiväkirja.

”Tämä musiikkisatu on hieno! Talvihaalareissaan Eino-lapsi lähtee seuraamaan kissa, eksyy ja päätyy seikkailuihin hiisien valtakuntaan maan alle. Tarina alkaa tavallisen talon arkiselta pihalta ja etenee kansanperinnemaailmaan. Kirjan mukana seuraavalla levyllä Ismo Kallio lukee sadun. (…) Tarina oli ’jännittävä, mutta kiva’, ja lapset kuulevat sen mieluusti uudestaankin. Pisteitä Einon seuraksi lyöttäytyneestä kissasta, joka on Kertusta ihana.”
– Elina Venesmäki, Huili 1/2012.

”Tarinasta jää erityisesti mieleen vaahtokarkkimainen Haapaneitty, liikkuvat sipulit, söpö kissa, isot hampaat sekä lasinsirun palaset. Jännittävin kohta on tietysti se, kun Eino huomaa herkkujen olevan liikkuvia sipulin lömpäreitä. Tarina on myös hieman pelottava. (…) Kaikkein hienoin aukeama kirjassa on ehdottomasti se, jossa näkyy herkullinen hääkakku. Hääkakku kohoaa korkeuksiin kuin vaahtokarkkivuori mahtavine väreineen. (…) Tarinan musiikki kuulsotaa klassiselta. Peikon kohdalla tuntuu siltä kuin peikko katsoisi kuulijaa kohti. Kun tarinassa kerrotaan keinusta, kuuulostaa ihan kuin keinu heiluisi.”
Vinski 2/2012, kirjasta kertoivat oululaisen Valveen sanataidekoulun 6–9-vuotiaat kerholaiset.