Herkullista gluteenitonta ruokaa

Tämän kirjan herkulliset ja monipuoliset leivonnaiset, keitot, padat ja kastikkeet maistuvat koko perheelle. Kirjassa on kymmeniä houkuttelevia gluteenittomia reseptejä upein valokuvin kuvitettuna. Maittavat aamiaiset, terveelliset välipalat, raikkaat salaatit ja mainiot pääruoat saavat veden kielelle ja todistavat, että keliakian takia ei tarvitse luopua monipuolisesta ja maukkaasta ruoasta.

Kirja tarjoaa vinkkejä myös kasvissyöjille ja neuvoo, kuinka valmistaa upeita gluteenittomia leivonnaisia ja jälkiruokia. Kirjan reseptit on sovitettu suomalaisiin olosuhteisiin. Keliakialiiton asiantuntijat ovat tarkistaneet reseptien gluteenittomuuden.

Phil Vickery on englantilainen Michelin-palkittu keittiömestari, joka pyörittää myös leipomoa. Vuonna 2006 hänen leipomonsa ryhtyi valmistamaan gluteenittomia joulukakkuja. Keliaakikoille sopivien kakkujen suosio löi keittiömestarin ällikällä. Hän alkoi perehtyä gluteenittomaan ruokaan ja huomasi, kuinka laaja ongelma keliakia oli ja kuinka vähän ruoka-alan ammattilaiset siitä tiesivät. Vickery on siitä lähtien aktiivisesti kampanjoinut lisätäkseen keliakiatietoisuutta ammattikokkien parissa. Hänen periaatteensa on, että gluteenittoman ruoan tulee olla herkullista ja kaikille sopivaa.

 

Kirjasta sanottua:

”Vickeryn kirja on virkistävä poikkeus ankeasti kuvitettujen ja tylsien ravitsemus- ja dieettikirjojen loputtomassa sarjassa. Dieettikirjakin voi olla kaunis ja houkutteleva.”
– Marja Malinen, Kotiliesi

”Modernin raikkaalla otteella toteutettu kirja houkuttelee kokeilemaan. Erityisesti ilahduttavat leivonnais- ja jälkiruokaohjeet sekä kasvisruokaohjeiden runsaus. Plussaa tulee myös hokuttelevista kuvista.”
– Tuomas Tanttu, Glorian Ruoka & Viini