Hienoimmat nukkekotini

Sirjonen Eija

Inkoolainen perhepäivähoitaja Eija Sirjonen on harrastanut nukkekoteja yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tässä kirjassa hän esittelee upeimmat luomuksensa – Poikamiehen boksin New Yorkissa, Kreikkalaisen talon, Sulttaanin palatsin ja monta muuta. Hän kertoo myös mielenkiintoisia tietoja nukkekotien historiasta ja kuuluisista nukketaloista meillä ja maailmalla. Esimerkiksi Tanskassa sijaitsevan Titanian palatsi -nukkekodin pienoisurkuja voi oikeasti soittaa – tulitikun avulla.

Sirjosen teosta katsellessa lukija hämmästyy. Voiko kyseessä olla nukkekoti, eikä aito talo tai huone? Sirjonen on tehnyt pienoismaailmansa yksityiskohtiin paneutuen – esimerkiksi saunassa on pätkä tervanarua antamassa aitoa tuoksua. Sirjonen paljastaa parhaat niksinsä siihen, miten joulukinkku, kynttilänjalka, matka-arkku, viiniköynnös ja monet muut miniatyyrit tehdään arkisista pikkuesineistä. Uskomatonta, mitä kaikkea voi saada aikaan napista, cocktailtikusta, papiljotista tai viinirypäleen rangasta. Kirja on inspiroivaa luettavaa kaikille nukkekotiharrastajille.

 

Kirjasta sanottua:

”Sisustamisvimmaa voi toteuttaa myös nukkekodissa. Eija Sirjosen uutuuskirjasta saa hurmaavia vinkkejä.”
Divaani 9/2008

”Ihana kirja minikodeista”
Aamulehti 13.12.2008

”Yksityiskohtien runsaus on vaikuttavaa… työ on vaatinut mielikuvitusta, taitoa ja kärsivällisyyttä.”
Suomen Kuvalehti 49/2008

”Talo on aikuisen ihmisen käsityötaidon ja oivallusten hedelmä.”
Helsingin Sanomat Ruusulinnasta, 14.11.2008

”… hatunnoston arvoinen saavutus! Vaikkei olisi kiinnostunut nukkekodeista, on kirjoittajan kekseliäisyys niin huikeaa, että kirja on viihdyttävä lukukokemus kenelle vain kädentaitoja arvostavalle.”
– Kati Munkki, Turun Sanomat 21.12.2008

”Kirja on mahtava esimerkki siitä mitä intohimoinen paneutuminen johonkin asiaan voi saada aikaan. … Kirja sai tajuamaan, että nukkekotien rakentaminen ei ole vain pientä näpertelyä, vaan se on omien unelmien toteuttamista tai peräti niiden rakentamista.”
Koti ja Keittiö 1/2009

”Kirjassa riittää katselemista sellaisellekin henkilölle, joka ei omista nukkekotia eikä suunnittele sellaisen hankkimista. Värikuvat ovat tarkkoja ja selkeitä ja niitä on ilahduttavan runsaasti.”
– Pirjo Paloranta, Kouvolan Sanomat 1.3.2009