Suomalaiset ovat pelikansaa. Veikkaamisen rinnalle on nousemassa pokeri, jonka suosio varsinkin internetpelinä kasvaa räjähdysmäisen nopeasti. Pokeri tuntuu sopivan suomalaiselle luonteelle, jossa matemaattiseen lahjakkuuteen yhdistyy maltti ja rauhallisuus. Pokeri on taitopeli, jossa hermojen hallinta palkitaan – riihikuivana rahana.

Pokeripelejä on erilaisia, joista selvästi suosituimmaksi on noussut Texas holdem. Siinä jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi omaa lähtökorttia ja viisi korttia käännetään pöydälle yhteisiksi korteiksi. Panostuskierroksia on neljä, mikä antaa monta mahdollisuutta taktikointiin. Tärkeintä on tietää mitä milläkin korteilla missäkin tilanteessa kannattaa tehdä.

Lasvegasilainen David Sklansky oli ammatiltaan matematiikan opettaja ennen kuin hänestä tuli ammattimainen pokerinpelaaja. Hän on kirjoittanut aloittelija ajatellen klassikon aseman saavuttaneen oppaan. Se on ensimmäinen suomeksi käännetty kirja pokerista.

 

Kirjasta sanottua:

Holdem-pokeri on välttämätöntä luettavaa kaikille pokerista kiinnostuneille, niin aloitteleville kuin edistyneille pelaajille.”
– Ilta-Uusimaa