Hyvää kotiseutua etsimässä. Eurooppalainen matkakirja

Kunnas Tarmo

Tarmo Kunnas on kirjoittanut teemaltaan ajankohtaisen matkakirjan. Kirja kuljettaa lukijaansa Euroopan keskuksissa Pariisissa ja Roomassa ja maalauksellisilla matka- ja pyöräreiteillä Provencessa, Burgundissa ja Elsassissa. Kunnas matkaa myös Pohjanmaalla ja pohtii eurooppalaisuutta Kaukoidässä.

Kirja avaa ikkunoita vieraiden seutujen ja ympäristöjen ja matkojen entistä syvällisempään kokemiseen. Kunnas näyttää esimerkillään, minkälaisia näkymiä sivistys ja sydämensivistys avaavat niin arkeologisilla nähtävyyksillä ja taidemuseoissa kuin marokkolaisravintoloissa ja kalatoreilla.

Hyvää kotiseutua etsimässä on lämmin matkakirja eurooppalaisuuden parhaisiin arvoihin. Kunnas kuvaa matkantekoa ja mukavaa elämää iloisella ja onnellisella Euroopan mantereella, mutta samalla välähtävät näkyviin hyvää eurooppalaisuutta uhkaavat vaarat ja kriisit.

Tarmo Kunnas (s. 1942) on toiminut Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden professorina. Hän on opiskellut Helsingissä, Pariisissa, Münchenissä ja Freiburgissa sekä Yalessa. Kunnas on toiminut myös Suomen Ranskan-instituutin johtajana Pariisissa, ja hän on kirjoittanut lukuisia tutkielmia muun muassa Nietzschen filosofiasta ja eurooppalaisen älymystön suhteesta fasismiin.