Insinöörin logiikka

Enää ei tarvitse pohdiskella, kannattaako töistä lintsata tai pitäisikö mennä lääkäriin. Insinöörin logiikka esittelee mullistavan laskentatavan, jolla hämmentävät, usein ristiriitaiset asiat voidaan pelkistää selkeiksi yhtälöiksi.

Pitäisinkö rokulipäivän? ∙ Pitäisikö lähteä kuntosalille? ∙ Kuinka monta olutta kehtaan juoda firman pikkujouluissa? ∙ Onko minulla mahiksia hänen kanssaan? ∙ Kannattaako työpaikkaromanssi? ∙ Minäkö tossun alla? ∙ Alkaisinko harrastaa extremelajeja? ∙ Turvautuisinko ammattilaiseen? ∙ Onko tämä nyt sitä? ∙ Voiko exästä puhua? ∙ Valamoon munkiksi? ∙ Ulos poikain kanssa? ∙ Lähtisinkö politiikkaan? ∙ Kuuluuko minulle assistentti?

Jätä vellova toisaalta–toisaalta-asenne humanisteille ja tartu laskimeen! Totuus on siellä jossakin, ja se voidaan laskea.

Garth Sundemin kotisivuilta löydät lisää ajankohtaisia laskukaavoja

 

Insinöörin logiikasta sanottua: 

”(…) mitä mainioin viime hetken lahja tekniikan taitajalle. (…) Matemaattisilla laskentakaavioilla pelkistät hämmentävät ja ristiriitaiset asiat selkeiksi yhtälöiksi, jotka insinöörikin ymmärtää.”
-Insinöörilehti

”Vauhtiin päästyään Ruben valitsee vielä toisen kysymyksen: ottaisinko tatuoinnin? (…) Jos lopputulos olisi yksi tai suurempi, insinöörin logiikan mukaan pitäisi heti hinautua neulan alle. Ruben saa lukeman -4,64.
– Erinomainen uutinen. Tässä insinöörit ovat takuulla oikeassa. Uskontoni ei katso suopeasti tatuointeja, joten tämä tieto vahvisti uskoani.”
-Ruben Stiller kokeili Insinöörin logiikkaa / Hilkka Tienhaara, Iltalehti 2.11.2007

”Nousussa. Inssi on uusi palomies, kiitos Pako-sarjan jumalaisen Wentworth Millerin. Kirjassa Insinöörin logiikka (Nemo) oikeat inssit taas esittävät laskentatavat, joilla voit selvittää kaiken tärkeän, kuten kuuluuko sinulle assari. Täydellistä.”
-Olivia

”Kirja tarjoilee loogisesti mallinnettuja ja laskennallisesti toteutettavia ratkaisuja liki kaikkiin tähdellisiin ja jopa tähdettömiinkin ongelmiin. Insinööri voi muuttaa kaiken numeroiksi ja yhtälöiksi. Epäilyt sikseen, ryhdy numeroniiloksi ja täytä elämäsi rationaalisella älyllä.”
-Ralf Hermans, Taloussanomat 20.10.2007

”Jos kuolettavan tylsän näköisen pikkuopuksen jaksaa avata, eikä nujerru monimutkaisen näköisten laskentakaavojen edessä, löytää huvittavia havaintoja maailmasta tylsän työpäivän ratoksi – ja tietenkin niitä aukottomia vastauksia elämän suuriin kysymyksiin.”
-Päivi Virkkunen, MeNaiset 1.11.2007

”Apua löytyy silti opiskelijallekin, kunhan vähän soveltaa. ’Ryhtyisinkö taiteilijaksi?’ on varmasti monelle humanistille päivänpolttava aihe, ’Onko minulla mahiksia?’ taas luonnontieteilijälle.”
-Visa Kurki, Turun Ylioppilaslehti

”Hauskuus löytyy nasevista lukuarvoja kuvaavista lauseista, joissa varsinkin kirjan suomentanut kolmikko loistaa.”
-Sebastian Laitila, Vaasan Ylioppilaslehti

”Sopii vessaluettavaksi Aku Ankkojen ja vitsikirjojen viereen.”
-Jenni Laurila, Tietoviikko 43/2007

”Insinöörin logiikan mukaan ei enää tarvitse pähkiä päätään puhki, lintsatako töistä tai mennäkö lääkäriin. Selkeän yhtälön avulla voi ratkaista, ottaisiko tatuoinnin tai lähtisikö Valamoon munkiksi, poikain kanssa ulos tai politiikkaan. (…) Entä toimivatko kirjan esittämät yhtälöt? Sen viitsinee tarkistaa vain insinöörilukija.”
-Marja Myllyluoma, Turun Sanomat 29.12.2007

”Paljonko kehtaan ryypätä firman pikkujouluissa? Nyt tähänkin kysymykseen on helppo vastata, koska sen voi laskea, näyttää insinööri Garth Sundem. Ei mitään tylsiä toisaalta -toisaalta pohdintoja, vaan laskin käteen, tonttulakki taskuun ja menoksi. (…) Niin yksinkertaista. Miksei kukaan kertonut tätä viime vuonna? (…) Sundem on kehittänyt nörttistereotypian huippuunsa ja tehnyt taiteenlajin siitä, miten kaiken maailmassa voi laskea.”
-T-lehti

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava