iPhonella kuvaamisen taito

Roberts Stephanie

Kännykkäkamerat ovat muuttaneet tapaa ottaa, muokata ja jakaa valokuvia ystävien kanssa. Kymmenettuhannet suomalaiset kantavat taskuissaan ja laukuissaan iPhonea, jolla valokuvaaminen on helpompaa, hauskempaa ja monipuolisempaa kuin koskaan ennen. Valokuvia voi ottaa joka päivä, jokaisessa paikassa.

iPhonella kuvaamisen taito on täysiverinen valokuvauskirja niille, jotka haluavat saada kännykkäkamerastaan kaiken irti. Näppärän kokoinen kirja esittelee iPhonen kameraominaisuuksia ja mahdollisuuksia, neuvoo kuvakulmien ja rajausten valinnassa ja perehdyttää siihen, kuinka kuvia voi muokata suoraan puhelimessa. Lisäksi kirjassa esitellään suosituimpia ohjelmia, joilla kuvaamisesta tulee entistä hauskempaa. Kuvankäsittelyohjelmat ja suosituimmat lisäohjelmat, joilla kuvista saa esimerkiksi polaroid kuvien näköisiä, esitellään perinpohjaisesti.

Hienoimmat valokuvat eivät synny kalliilla kalustolla ja isoimmilla kameroilla. Tärkeintä on kuvan takana oleva ajatus. Ammattivalokuvaajien inspiroivat esimerkit ja parhaimmat vinkit takaavat, että jokainen iPhonen käyttäjä saa kaiken irti kännykkäkamerastaan!

Kirjan englannikielisillä kotisivuilla voi lukea lisää kirjan tekijästä ja kuvaajista.

Kirjan Flickr-valokuvagalleriaryhmään kerätään lukijoiden kuvia kirjan teemoista. Liity mukaan!

 

Kirjasta sanottua:

”iPhonella kuvaamisen taito on hauskasti älypuhelimen muotoon tehty kirja, joka opastaa perusteista lähtien iPhone-kameralla kuvaamisen saloihin sekä erilaisten sovellusten käyttöön. Ulkoasultaan miellyttävä teos neuvoo selkein kuvaopastein, mitä mahdollisuuksia kuvaajalla on käytettävänään. Lukijan luovuutta pyritään herättelemään kauniilla kuvilla, j erilaiset vinkit rohkaisevat hakemaan uusia näkökulmia omaan kuvailmaisuun.”
– Ronja Korhonen, Kamera 12/2011

”Innostaa kuvaamaan kännykkäkameralla ja sen lisäohjelmilla. Paljon tietoa ja tunnelmallisia kuvia. Kirjanen on mukavasti puhelimen muotoinen ja kauniisti taitettu.”
– Tom Nyman, Helsingin Sanomat 18.5.2011

”Jos sinulla on Applen iPhone ja olet kiinnostunut valokuvauksesta, katsasta tämä kirja”
Talo & Koti 8/2011

”Laajensi kertaheitolla tajuntaa siitä, millaisia kuvia iPhonella voikaan ottaa. Sovellukset avaavat uuden ulottuvuuden älypuhelimella kuvaamiseen – ja valokuvaamiseen ylipäätään. Vaikka kirja on suunnattu iPhonella kuvaaville, ajatukset ovat sovellettavissa kaikkeen kuvaamiseen. Kirja muistuttaa siitä tärkeimmästä kuvatessa: tärkeintä ovat kuvien takana olevat ajatukset ja tunteet.”
Luonnonkihara-blogi