Irti oravanpyörästä

Davis Kaarina

Vähemmän työtä ja enemmän elämää?

Sairaanhoitaja Kaarina Davis kamppaili pitkään suorituspaineiden ja riittämättömyyden tunteen kanssa. Lopulta hän päätti etsiä tavan nauttia elämästä joka päivä eikä ”sitten joskus”. Päätöksestä alkoi matka kohti onnellisempaa arkea. Muutoksen myötä kaupunkiasunto vaihtui mummonmökkiin, suorittaminen seesteisempään tekemiseen ja jatkuva kiire maaseudun rauhaan.

Irti oravanpyörästä kyseenalaistaa tiukkaan juurtuneita käsityksiä työstä, rahasta ja vapaudesta. Se kannustaa lukijaa pohtimaan omia valintojaan. Lämpimän huumorin ja terävien havaintojen sävyttämä teos kertoo, kuinka elämästä voi saada mielekkäämpää ja ekologisesti kestävämpää. Kaarina Davis näyttää, ettei elämänmuutokseen tarvita lottovoittoa.

Kaarina Davisin esikoisteos Rankka kutsumus – sairaanhoitajan päiväkirja herätti vilkkaan keskustelun. Kirja nimettiin Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi ja se sai Mielenterveysseuran kunniamaininnan.

”Ilman loppuun palamista en olisi ymmärtänyt muuttaa elämäntapojani sellaisiksi, että ne edistävät onneani ja terveyttäni, enkä eläisi nyt luonnon keskellä pienessä mökissä Hämeenkyrön Alhonlahdessa. Tässä kirjassa kerron valinnoista, jotka tekivät elämästäni mielekästä ja tarkoituksenmukaista – valinnoista, jotka nyt tuntuvat niin itsestään selviltä, että ihmettelen miksi en tajunnut tehdä elämänmuutosta paljon aikaisemmin.”

 

Kirjasta sanottua:

”Tämä kirja on raikasta luettavaa. Sairaanhoitaja Kaarina Davis on tehnyt sen, mistä moni haaveilee, hypännyt pois oravanpyörästä. Kirja on yhdistelmä omaelämäkertaa ja käytännön ohjeita pyörityksestä irtaantumiseen. Davis kertoo avoimesti ratkaisunsa taustoista ja tekemästään ajatustyöstä. … Davis elää kuten puhuu, ja kirja kannustaa lukijaa pohtimaan omia valintojaan.”
– Jaana-Mirjam Mustavuori, Helsingin Sanomat 19.7.2010

”Kirja herättää pohtimaan kulutuskeskeisen elämäntyylin mielekkyyttä.”
– Hanne Kauppinen, Painonvartijat-lehti 6/10

”Irti oravapyörästä kuvaa uskottavasti ja koomisestikin umpikaupunkilaisen asettautumista pikkutilalle.”
– Tarja Halla, Maaseudun tulevaisuus 20.8.2010