Islamin naisten salattu elämä

Brooks Geraldine

”Kaikkivaltias Jumala jakoi seksuaalisen halun kymmeneen osaan ja antoi niistä yhdeksän naisille ja yhden miehille.” – Ali ibn Abu Taleb

Australialainen toimittaja Geraldine Brooks vietti kuusi vuotta kirjeenvaihtajana Lähi-idässä. Kun hänen muotitietoinen egyptiläinen tulkkinsa yllättäen omaksui islamilaisen hunnun ja hylkäsi yliopisto-opintonsa, Brooks otti tehtäväkseen verhottujen naisten elämän ymmärtämisen. Brooks opetteli arabiankielen, pukeutui itsekin kaapuun ja ystävystyi eri asemissa olevien naisten kanssa. Iranissa hän joi teetä Khomeinin lesken kanssa, Etiopiassa ja Eritreassa hän tutustui naisten värväämiseen sissisotilaiksi ja kätilöiksi. Yösija kahden palestiinalaisen vaimon, Rahmen ja Fatinin, makuusopin lattialla opetti hänelle hiljaisen alistumisen arkea. Keskusteluissa hänelle avautui myös poliitikkojen, liikenaisten ja tutkijoiden moderni ajatusmaailma. Islamin naisten salattu elämä analysoi maailman nopeimmin kasvavaa uskontoa. Brooks tekee muslimikulttuurista hämmästyttäviä löytöjä, jotka rikkovat kuvaamme siitä.

 

Kirjasta sanottua:

”Kirja välttää sekä sensaatiomaisen että stereotyyppisen… se on oivaltava… pätevä ja viihdyttävä esitys naisen elämästä muslimimaailmassa.”
New York Times Book Review