Isonenä kurkistaa Kiinaan

Mykkänen Pekka

Isonenä kurkistaa Kiinaan esittelee mielenkiintoisten yksityiskohtien kautta maata, joka on nousemassa maailman mahtavimpien valtojen joukkoon. Helsingin Sanomien Kiinan-kirjeenvaihtajana toiminut Pekka Mykkänen esittää ytimekkäitä kysymyksiä ja antaa niihin lyhyitä mutta kiehtovia vastauksia.

Isonenä kurkistaa Kiinaan sopii niin työmatkalaisille kuin turisteille. Helposti sulavan kirjan luettuasi huomaat, että pystyt osallistumaan keskusteluun tästä nopeasti kehittyvästä ja ristiriitaisesta maasta.

Montako miljonääriä Kiinassa asuu? Kuinka monta väestölaskijaa tarvitaan laskemaan Kiinan väestö? Onko Kiina maailman korruptoitunein maa? Ovatko kiinalaiset seksihulluja? Pohditaanko Kiinassa siirtymistä demokratiaan? Voiko Kiinan tilastoihin luottaa? Kuinka Kiinassa tehdään pitkiä koripalloilijoita? Nouseeko Kiina viihteen jättiläiseksi?

Pekka Mykkäseltä on aikaisemmin ilmestynyt kehuttu kirja Kiina rynnistää huipulle. Mykkänen sai vuonna 2004 Bonnierin suuren journalistipalkinnon Kiinan sars-salailun paljastaneista artikkeleistaan.

 

Kirjasta sanottua:

”Isonenä kurkistaa Kiinaan on opaskirja kaikille vähänkään Kiinan kanssa tekemisissä oleville. Sitä voi suositella Kiinaan lomailemaan menevälle, mutta varsinkin työasioissa siellä liikkuvalle. Tiiviissä nopealukuisessa paketissa saa välineet käydä asiallista keskustelua maasta, jonka asema maailman geopoliittisella kartalla on muuttunut jättiharppauksin.”
– Jukka Lehtinen, Tekniikka & Talous

”Kurkistaja näki paljon… Seitsemän tunnin lennolla Kantoniin melkein ehtii lukea Mykkäsen kirjan. Jos ei mitään tiedä Kiinasta sitä ennen, saapuu perille hyvin tankattuna ja laajalla Kiina-tietoudella varustettuna.”
– Esko Rantanen, Talouselämä