Arne ja Carlos ovat norjalais-ruotsalainen muotisuunnittelijapariskunta, jonka vaatteissa ja tekstiileissä elävät skandinaavisen neuleperinteen aiheet, tekniikat ja värit. He asuvat Oslon ulkopuolella vanhassa asemarakennuksessa, jonka rustiikkia tunnelmaa korostavat perinteinen maalaisromanttinen sisustus ja pihan omat kanat. Arnen ja Carlosin jouluvalmisteluja ja maatilan koristautumista jouluun päästään seuraamaan upeassa Joulupallot-kirjassa.

Joulupallot innostaa aloittelevatkin käsityöharrastajat neulomaan ihastuttavia jouluisia palloja, jotka käyvät niin kuusen koristelemiseen, pakettien viimeistelemiseen kuin pöydän kattamiseen. Kirjan 55 pallomallissa kirjoneulotaan talvisia kuva-aiheita lumihiutaleista ja poroista ornamenttikuvioihin. Nopeasti valmistuvat pallot on helppo ja hauska tehdä selkeiden ohjeiden avulla. Kirjan alussa neuvotaan yksityiskohtaisesti myös kirjoneulomisen perustekniikat ja pallojen täyttäminen. Kirjassa mainittua Rauman villalankaa myy nettikauppa Ompelimo Oiva-Ommel. Palloja voi myös neuloa esimerkiksi Novitan Nalle-langasta. Novitan villalangoista löytyy tietoa osoitteesta: novita.fi.

Arne ja Carlos ovat nousseet kansainvälisiksi neulontatähdiksi. Joulupallot on julkaistu ympäri maailmaa aina Yhdysvaltoja ja Japania myöten. Suomessa Arne ja Carlos vierailivat marraskuun alussa 2011. Tilaa Arnen & Carloksen joulupallokalenteri Facebookiin täältä. Arnen ja Carloksen Pääsiäiskoristeet-kirjan ryhmään pääset täältä. Neulotut nuket -kirjassa Arne ja Carlos opettavat neulomaan näköisnukkeja.

Tutustu Arnen ja Carloksen omiin sivuihin täällä ja käy katsomassa heidän videoitaan täällä.

Arne ja Carlos vierailivat Suomessa marraskuussa 2011:

Arne ja Carlos Mika Tommolan haastattelussa Kymmenen uutisissa  MTV3 3.11.2011 (Aloita kohdasta 15.35).
Ykkösen aamu-tv:n vieraina neulemaailman valloittaneet Arne ja Carlos 3.11.2011.
Arne ja Carlos Ilta-Sanomien IS TV:n vieraana.
Arne ja Carlos kertovat kirjastaan ja esittelevät kotiaan (norjankielinen video).

 

Kirjasta sanottua:

”Vaikken ol hiukkaka jouluihmine, enkä ossa kutto (virkata vaa), ni toi o nii sulonen kirja, et ajattelen niit pallonkuvi aamul ensmäsenäs ja ehtoste viimesenäs.”
– Heli Laaksonen, runoilija

”Joulun pallo on pehmeä ja villainen. Norjalaiset Arne ja Carlos ovat tehneet neulotuista joulupalloistaan maailmankuuluja. Heidän ohjeillaan kuka tahansa voi tehdä omansa. (…) ’Neulo ensin joulupallo, ota siitä kuva ja pane se Facebookiin’, sanoo Carlos. Se on tätä päivää.”

– Katarina Malmberg, Helsingin Sanomat 13.11.2011

”Tänä jouluna hullaannutaan norjalaisen suunnittelijaparin Arnen ja Carlosin joulupalloista. Ne ovat niiin hellyttäviä – ja niin trendikkäitä. Joten otapa puikot ja tähteeksi jääneet lankakerät esiin.”
– Evita Talven juhlat 10/2011

”Miten kukaan ei ole keksinyt tätä aiemmin? Neulotulla joulupalloilla saa kauniin perinnekoristelun kotiin. (…) ’Jos neulot yhden joulupallon, neulot monta. Tätä ei voi lopettaa ollenkaan’, Carlos varoittaa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että parhaimmillaankin Arne neuloo vain kolme palloa päivässä, joten jos mielit saada kuusen täyteen palloja, kannattaa aloittaa heti.”
– Tarja Vilén, Ilta-Sanomat 10.11.2011

”Joulupallokirja kiihottaa jouluisia mieliä ympäri maailmaa. (…) Puikot esiin. Jouluun on 115 päivää. Arne ehtisi neuloa siihen mennessä 345 joulupalloa.”
– Mervi Alatalo, Anna 35/2011

”On poroa ja possua, käpyä ja kuusta. Joulupallot-kirjan perinteikkäitä kirjoneulekuvioita katsellessa tulee lämmin ja kotoisa olo.”
– Niina Holm, Iltalehti 4.11.2011

”Norjalaispariskunta Arnen ja Carloksen Joulupallot-kirja ilmestyi Norjassa viime syksynä, ja tänä vuonna siitä tullee hitti myös muualla Euroopassa sekä USA:ssa. Ja vuoden päästä varmaan nähdään ulkoavaruuden olioiden invasio maapallolle, koska universumi ei voi elää ilman joulupalloja.”
Me Naiset 45/2011

”Tunnustan kuuluvani heihn, jotka ovat hullaantuneet norjalais-ruotsalaisen miesparin Joulupallot-kirjasta.
Osasyynä on ihana kliseisyys, jota on hyödynnetty oistavasti kirjan kotoisisa valokuvissakin, mutta myös se, että kirja on oikeasti hyvä.”
– Mia Rouvinen, Keskisuomalainen Plus, 23.11.2011

”Ihastu joulupallomiehiin Comme des Garçonsin Rei Kawakubon tapaan.”
– ES, Elle, 12/2011

”Siis ihan oikeesti, näihin vaan jää koukkuun :-).”
– Pami, Pamin pulinat

”Näin heidät aamuteeveen sohvalla kutomassa pallojaan!Siis norjalaiset neulottujen joulupallojen isät, Arne ja Carlos, joiden joulupallot ovat tämän joulun hitti. Minäkin hurahdin!”
Piian pistot -neuleblogi

”On niin pimeääkin aamuisin ja iltapäivällä pimeys yllättää uudelleen, että eihän edes näe kunnolla mitä tekee… Paitsi joulupalloja, jotka valaisevat kun niitä ajatteleekin…”
Eevamummon tekeleet -neuleblogi

”Pidän kirjasta kovasti. Erityisesti minua ilahduttaa mallien runsaus:
tarjolla on todella monipuolinen valikoima jouluisia kuvioaiheita,
perinteisiä ja vähän yllättäviäkin! Kirjan ohjeet ovat tosi selkeitä ja
helppoja toteuttaa.”
– Linnea, Neulanen

”Norjalaisruotsalaisen muotisuunnittelijapariskunnan joulupallot ovat niin hauskoja, että saisipa edes yhden värkättyä ennen aattoa.”
– TS, Gloria 12/2011

”Minulle ainakin kävi niin, että neuloin yhden, sitten toisen ja pian oli mennyt viikon neulomiset pallojen kanssa. (…) Vinkkini on laittaa kaavion päälle leveä viivoitin, jota on helppo siirtää aina rivien edetessä. Näin neulominen on nopsaa ja helppoa, ei tarvitse laskea missä kerroksella mennään.”
Prosessineuloja-neuleblogi 27.11.2011

”Mallit ovat tarpeeksi helppoja amatöörille, ja valmista tulee jo yhdessä illassa.”
– Eija Väliranta, Apu 45/2011

”Arne ja Carlos ovat tuottaneet vuoden ehkä hauskimman joulukirjan. (…) On helppo uskoa, että tämä teos saattaisi löytyä monenkin neulefriikin nouupukin toivelistalta.”
– T. A., Taito 6/2011

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava