Kaikki Bondista

O'Neill Terry

Kaikki Bondista paljastaa, millainen maailman tunnetuin salainen agentti todella on. Se päästää lukijan lähemmäs Bondia kuin koskaan aiemmin. Samalla selviää, kuinka kirjailija Ian Flemingin agenttikirjoista syntyi maailman suosituin elokuvasarja.

Kirjan toisessa luvussa esitellään monien mielestä ainoa oikea Bond, Sean Connery, joka ei tosin ollut tuottajien ensimmäinen valinta rooliin. Elokuvahistorioitsija George Perry kertoo kuinka koulut keskeyttäneestä skottipojasta tuli kehonrakentaja, uimapukumalli ja lopulta arvostettu elokuvanäyttelijä ja millainen valkokankaalla kylmän hallittuna esiintyvä mies oli kuvauksissa ja siviilissä.

Näyttelijöiden ja taustavaikuttajien lisäksi kirja paneutuu Bondin pettämättömään tyyliin ja häikäiseviin menopeleihin. Sanansa saavat myös hurmaavimmat Bond-tytöt, kuten Pussy Galoren bikineihin sonnustautunut Honor Blackman, joka kertoo kokemuksistaan 007 ja Kultasormi -elokuvan kuvauksissa. Autotoimittaja Joe Dunn paljastaa, miksi valkokankaalla Aston Martineihin tottunut agentti ottikin 1970-luvun lopulla alleen tuolloin vielä tuntemattoman Lotuksen.

Valokuvaaja Terry O’Neill on seurannut Bondia kuvauksissa ja kuvausten ulkopuolella jo 1960-luvulta lähtien. Yhtenä kuvaustiimin jäsenistä hän on päässyt paikkoihin, joihin muilta on pääsy kielletty, ja vanginnut hetkiä, jotka olisivat menneet muilta ohi. Arvostetun julkkiskuvaajan upeissa valokuvissa niin Bond kuin tämän pahimmat viholliset, tyylikkäimmät asut, vauhdikkaimmat autot, hurmaavimmat naiset ja älyttömimmät vimpaimet pääsevät oikeuksiinsa. Näyttävä kirja puolustaa paikkaansa jokaisen Bondinsa katsoneen kirjahyllyssä.

Kirjasta sanottua:

”Jokainen mies haluaisi olla James Bond, sanotaan. Askelen lähemmäs agentin elämää päästään tyylikkään valokuvakirjan sivuilla. Mukana on paljon otoksia ja huvittavia anekdootteja kulissien takaa (…).”
– MP, ELLE tammikuu 2014

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava