Kepponen, kepponen, kepponen

Bartlett Sam

Hämmästytä naapurisi! Lyö enosi ällikällä! Testaa pomosi huumorintajun rajoja! Kepponen, kepponen, kepponen sisältää 293 kummallista taitoa, posketonta jäynää ja järjetöntä kilpailua. Opettele juomaan lasi vettä otsaltasi, haasta ystävät poskidartsiin ja viritä ansa vessanpyttyyn. Kaikki kepposet esitetään havainnollisin sarjakuvin.

Yhdysvaltalainen kansanmuusikko ja taiteilija Sam Bartlett on harrastanut kepposia yli 30 vuotta. Kiertäessään maata yhtyeensä kanssa hän alkoi lievittää tylsää odottelua lentokentillä ja busseissa piirtämällä muistiin parhaita kuulemiaan kepposia.  Ensimmäiset jäynäpiirrokset hän julkaisi omakustannevihkoina 20 vuotta sitten. Bartlett asuu Indianassa äärimmäisen pitkämielisen vaimonsa ja lastensa kanssa.

 

Kirjasta sanottua:

”Vapauta sisäinen teekkarisi! Juuri nyt eletään sitä aikaa, kun jokainen meistä voi huomaamattaan törmätä vappujäynään… Sam Bartlettin juuri suomeksi ilmestynyt Kepponen, kepponen, kepponen on leikkisän mielen perusteos.”
– Mikko Husa, Aamulehti Valo 24.4.2009

”Jekkumaakarin Raamattu. Jos pilojen, jekkujen ja temppujen tekeminen on toinen luontosi, muuttaa Sam Bartlettin kirja Kepponen, kepponen, kepponen elämäsi täysin. … Temppuja riittää myös luentosaliin, lääkärin vastaanotolle tai ravintolaan. Jekkujen ja pilojen lisäksi kirjasta löytyy muun muassa ajanvietepelejä ja mystisiä kvasi-taidetemppuja. Teoksen kruunaa kirjailijan itsensä taiteilema hauskan anarkistinen kuvitus.”
– Jari Asikainen, Pieksämäen Lehti 4.5.2009

”Tempuista aika monen toteuttaminen edellyttää reilun annoksen lapsenmielisyyttä tai teekkarihenkeä, mutta mukana on myös tiukkapipoisten toteutettavaksi sopivia käytännöllisiä ja toimivia oivalluksia. Ja yhtä kaikki – niin tiukkapipo ei liene kukaan, että kepposvinkit voisi hihittämättä lukea.”
– Kirsi Ervola, Yhteishyvä

”Kirjan hienous on, että se esittelee kepposia monipuolisesti hauskasta kujeilusta ilkeilyyn. … Bartlett pyrkii pitämään kepposet sellaisena, että kohdettakin naurattaisi…. Kepponen, kepponen, kepponen on valaiseva opas jäyniin, mutta se naurattaa puhtaana lukuelämyksenäkin.”
– Katja Pesonen, STT

”Bartlettin näkemys hauskuudesta on äärimmäisen universaali ja rajaton. Pilaa voi tehdä ihan missä vain ja miten vain.”
– Hannu Räisänen, Uutis-Jousi 10.9.2009

”Keppostentäyteinen kokoelma korvaamattomia jekkuja, kisailuja, hulluttelua, pelleilyä, kujeita, metkuja ja lekkeripeliä.”
– Ben Schott, Schottin sekalaisten kirjoittaja