Koirani vai minä?

Stilwell Victoria

Kun kokenut englantilainen koirankouluttaja Victoria Stilwell katsoi tv:stä suosittua Lapsityrannit-sarjaa, hän huomasi koirankasvatusmenetelmiensä muistuttavan ohjelman supernannyn otteita. Koirani vai minä? toimii samalla periaatteella kuin Lapsityrannit: Stilwell menee ihmisten koteihin ja ratkoo paikan päällä koiranomistajien ongelmia.

Stilwell kieltää kohtelemasta koiraa kuin ihmistä ja opettaa, kuinka koira ajattelee. Kun koira käyttäytyy huonosti, vika on yleensä siinä, että ihminen ei osaa kommunikoida eläimen kanssa ymmärrettävästi. Kirja käsittelee kaikkia koiran kouluttamisen perusasioita: tottelevaisuutta, oikeata ruokavaliota, sisäsiisteyttä, ulkoiluttamista, ihmisten kanssa olemista ja hauskanpitoa. Kirjassa on vauhdikas nelivärikuvitus.

Koirani vai minä? on tarkoitettu jokaiselle koiralle – ja koiranomistajalle. Kirja perustuu suosittuun englantilaiseen televisiosarjaan, jota esitettiin TV2:ssa ja joka kuuluu nyt Liv-kanavan ohjelmistoon nimellä Isännän ja koiran käytöskoulu. Kesäkuussa 2012 Stilwell vieraili Helsingissä.