Kokoliha-Karhunen. Ruokaa porsaan jokaisesta osasta

Karhunen Panu

Kokoliha-Karhunen valmistaa ennakkoluulottomasti ruokaa porsaan jokaisesta osasta. Pataan ja lautaselle päätyvät paitsi perinteiset ruhonosat, kuten sisäfilee ja kassler, myös erikoisemmat elimet saparosta korviin. Lavasta syntyy nyhtöpossua, kulmapaistista kebabia, päästä naamarulla ja keuhkoista filippiiniläistä pataa.

Kokoliha-Karhunen on kirja ruoanlaiton harrastajalle. Lukija pääsee mukaan lihatiskille tilaamaan erikoisia raaka-aineita. Karhunen kertoo rehellisesti ja huumorin siivittämänä myös epäonnistuneista ateriayrityksistään. Vaikka amatöörin keittiössä matka on yhtä tärkeä kuin päämäärä, lopputulos on yllättävän usein varsin syötävä ellei jopa herkullinen.

Kirja antaa vapaa-ajankokille sopivasti haastetta. Mukana tulee tehtävälista, johon voi kokeilujensa edetessä rastia käyttämänsä palat. Toimittajana Karhunen on tutkinut, missä maailman ruokakulttuureissa erikoisuuksia osataan parhaiten käyttää, ja imenyt vaikutteita monelta suunnalta. Tartu Kokoliha-Karhusen haasteeseen ja kokkaa kokonainen porsas pala palalta!

Kirja on saanut alkunsa Panu Karhusen suositusta blogista, tutustu siihen täällä.

Lue Kokoliha-Karhusen haastattelu Ilta-Sanomissa (Sunnuntai-liite 17.10.2015) ja katso video naamarullan valmistuksesta täällä.

Kuuntele Panu Karhusen haastattelu Radio Rockissa 30.10.2015 täällä.

Kirjasta sanottua:

”Keittokirjan nimi on Kokoliha-Karhunen (Nemo, 2015) ja siinä Karhunen opastaa, miten myös hyljeksityistä sianruhon osista tehdään maittavaa ruokaa. Jos eläin pitää tappaa, se on viisainta käyttää kaikkineen, jotta hukkaan ei mene lihastakaan.”
– Heljä Salonen, Iltalehti 31.10.2015

”Mielestäni jos lihaa syö, pitäisi olla valmis käyttämään eläimestä kaikki syötäväksi kelpaava. Harrastajakokki, ruokabloggaaja Panu Karhusen reseptikirja noudattaa samaa ideologiaa.”
– Laura Honkasalo, Image / Sininen kirjahylly 4.11.2015

”Sika nousee arvoonsa, kun villimieheksi heittäytynyt Ilta-Sanomien uutispäällikkö Panu Karhunen laittaa ruokaa melkein jokaisesta palasta. Mitään ei mene hukkaan.”
– Sakari Nupponen, Länsiväylä 7.11.2015

”Opusta voi lukea yhtä hyvin tietokirjana kuin keittokirjanakin. Tietämys lisääntyy ja naurukin tirskahtelee lukijalta tiuhaan kuin rasvapisarat Kokoliha-Karhusen keittiössä .”
– Tuomas Marjamäki, Apu 23.11.2015 ja 1/2016

”Kunkin reseptin yhteydessä kerrotaan sen raaka-aineena toimivasta sian osasta. Kirja on oiva oppimatka raaka-aineen kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen ja sen myötä avautuviin makunautintoihin!”
– Katri Saukkonen, Viini-lehti 8/2015

”Blogiin perustuvan kirjan idea on velmu ja urakka kaikessa mittavuudessaan kunnioitettava. Toimittajana työskentelevä ruokablogisti kirjoittaa viihdyttävästi, ja aiheesta kiinnostunut ahmii kirjan yhdeltä istumalta.”
– Mikko Takala, Kauppalehti Optio 26.11.2015

”Kirjan lähtöidea poikkeaa sadoista viimeksi ilmestyneistä keittokirjoista: nyt syödään koko eläin! — Kirjaa on ilo lukea ja samalla oppia uutta raaka-aineesta, jonka moni luulee äidin joulukinkun perusteella tuntevansa.”
– Kari Ylänne, Ilta-Sanomat 5.12.2015

”Kirjan ajatus on kiva, hyödyntää porsas kokonaan. Reipas tietokirja on kirjoitettu humoristiseen tyyliin.”
Koti ja Keittiö 12/2015

”Karhusen eettinen ja rahaa säästävä lähestymistapa hyödyntää kaiken kamarasta luihin. — Karhusen tutkimusmatkaa on hauska seurata. Hän kertoo rehellisesti kokeiluistaan ja antaa parannusehdotuksia sitä vaativiin resepteihin. Kirjan selkeiden ohjeiden avulla voi löytää uusia suosikkeja, mutta onneksi kaikkea ei tarvitse kokeilla omassa keittiössä.”
Kotitalous 4/2015

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava